Κώστας Τσιάρας: Η δική μας δέσμευση

Κώστας Τσιάρας: Η δική μας δέσμευση

Κώστας Τσιάρας: Η δική μας δέσμευση

Έχουμε μιλήσει εκτενώς για τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ–και θα ξαναμιλήσουμε, αφού αυτός διατηρούσε την εξουσία τους τελευταίους οκτώ μήνες, σε συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Οφείλουμε όμως να τονίσουμε το τί έπραξε η Νέα Δημοκρατία. Και το τί προτίθεται να πράξει, μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει εδώ και δεκαετίες ότι, παρά τις όποιες αβαρίες ή λάθη, την πολιτική της την διαμορφώνει πάντοτε το συμφέρον της χώρας και του λαού, του έθνους και των πολιτών. Γι” αυτό και πολλές φορές είπε αλήθειες που της στοίχισαν: επί παραδείγματι, από τις εκλογές του 2009 και τις προειδοποιήσεις του Κώστα Καραμανλή μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, η Νέα Δημοκρατία προτίμησε να πει την δύσκολη αλήθεια παρά να διασπείρει το εύκολο ψέμα, που θα της χάριζε μια ανεύθυνη νίκη. Οι υποσχέσεις, ο λαϊκισμός και τα ψεύδη ήταν πάντοτε ειδικότητα άλλων. Χαράξαμε αυτήν την πορεία εδώ και πολλά χρόνια: είτε μας αναγνωριστεί είτε όχι, εμείς θα επιμένουμε αταλάντευτα σε αυτό μας το αξίωμα.

Ο δρόμος που προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι ο δρόμος της ομαλής και ασφαλούς ολοκλήρωσης των μνημονίων. Για να μπορέσουμε να τα αφήσουμε μια για πάντα στο παρελθόν, μαζί με την κρίση. Για να επιστρέψει η Ελλάδα, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, στην ανάπτυξη, στην μόνιμη πάταξη των ελλειμμάτων. Σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης χωρίς τα φαντάσματα του παρελθόντος, δηλαδή το πελατειακό κράτος και τον κρατισμό, με συγκεκριμένες και άμεσα εφαρμόσιμες μεταρρυθμίσεις. Σε ένα κράτος που θα ενθαρρύνει την δημιουργία, την επιχειρηματικότητα και την πρωτογενή παραγωγή: δεν θα τα καταδιώκει.

Ο δρόμος που προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι ο δρόμος της Ευρώπης, ο δρόμος της παραμονής μας στο ενωμένο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Για λόγους οικονομικούς, πολιτικούς, γεωστρατηγικούς, για λόγους οράματος και ταυτότητας, δεν νοείται να αμφισβητείται ο ευρωπαϊκός δρόμος της χώρας. Προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι  εγγύηση αυτής της παραμονής. Αλλά και η εγγύηση του ότι η χώρα δεν θα μείνει απροστάτευτη στις μεταναστευτικές ροές, «ξέφραγο αμπέλι»: σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές ηγεσίες, αυτό το πρόβλημα επείγει να επιλυθεί.

Εν τέλει, ο δρόμος που προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι ο δρόμος της σταθερότητας, μακριά από τους κινδύνους του χάους της ακυβερνησίας. Ο δρόμος που ενώνει τους Έλληνες, δεν τους διχάζει με τεχνητά διλήμματα. Ο δρόμος των ξεκάθαρων προτάσεων, της ειλικρίνειας και της ευθύνης. Καλούμε κάθε πολίτη να περπατήσουμε αυτόν τον δρόμο μαζί!