Φ. Γεννηματά: «Ζητάμε εντολή ευθύνης και αξιοπιστίας»

Φ. Γεννηματά: «Ζητάμε εντολή ευθύνης και αξιοπιστίας»

Φ. Γεννηματά: «Ζητάμε εντολή ευθύνης και αξιοπιστίας»

«Δώστε μας τη δύναμη, από τη δύναμή σας, να είμαστε εμείς ο ρυθμιστής της σταθερότητας», ζήτησε από τα Ιωάννινα η Φώφη Γεννήματα ξεκινώντας την ομιλία της στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη στην Ήπειρο και συνέχισε: «Ζητάμε εντολή ευθύνης και αξιοπιστίας. Ο ελληνικός λαός, να δώσει σε εμάς την τρίτη εντολή και όχι στη ΧΑ».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «πέταξαν λευκή πετσέτα» στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και ότι ο Αλέξης Τσίπρας, «βιάζεται γιατί φοβάται την ώρα της αποκάλυψης και της αλήθειας». Η κ. Γεννήματα άσκησε σκληρή κριτική και στη ΝΔ, επισημαίνοντας «ότι πίσω από το μεταρρυθμιστικό της προσωπείο κρύβεται το σκληρό πρόσωπο της Δεξιάς». Παράλληλα, υπογράμμισε πως την πενταετία 2004- 2009 επί κυβερνήσεων της ΝΔ, η χώρα διολίσθησε σε καταστροφική πορεία.

Η κ. Γεννηματά ανεβάζοντας τον προεκλογικό τόνο υπογράμμισε πως «η εποχή της λεηλασίας των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ ανήκει οριστικά στο παρελθόν», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «το ΠΑΣΟΚ θα είναι η έκπληξη αυτών των εκλογών» και πρόσθεσε:

«Εμείς έχουμε στο DNA την αλλαγή. Είμαστε η μόνη δύναμη που έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, τομές και ρήξεις σε αυτήν τη χώρα. Δίνω την μάχη για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς με εμπνευστές στον Ανδρ. Παπανδρέου, τη Μελίνα, όλους τους επώνυμους και κυρίως όλους του ανώνυμους αγωνιστές, ώστε η χώρα να βρει έναν τρίτο προοδευτικό μεταρρυθμιστικό πόλο».

Λίγο πριν την ομιλία της, η Φώφη Γεννηματά, σε δηλώσεις της απεύθυνε κάλεσμα στους άλλοτε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να «γυρίσουν στο κοινό σπίτι», ώστε να γίνει το κόμμα εγγυητής της σταθερότητας.

Νωρίτερα, η κ. Γεννηματά μετέβη στην Άρτα, όπου είχε συνάντηση με κομματικά στελέχη.