Το προφίλ των υποψηφίων της Λαϊκής Ενότητας στην Καρδίτσα

Το προφίλ των υποψηφίων της Λαϊκής Ενότητας στην Καρδίτσα

Το προφίλ των υποψηφίων της Λαϊκής Ενότητας στην Καρδίτσα

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Γεννήθηκε στον Παλαμά το 1957, σπούδασε στην Ιταλία, εργάστηκε ως μελετητής γεωλόγος και δημοσιογράφος στην Αυγή. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση και παράλληλα είναι αγρότης και κτηνοτρόφος.
Υπήρξε πρόεδρος της ΕΛΜΕ Β’ Δωδεκανήσου, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Καρδίτσας, ενώ σήμερα είναι μέλος της Διοικούσας του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας. Ιδρυτικό μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά και του νεοσύστατου Συλλόγου Κτηνοτρόφων Παλαμά και ευρύτερης περιοχής (Σοφάδων, Καρδίτσας), στον οποίο εκλέγεται μέχρι σήμερα πρόεδρος.
Ασχολήθηκε επί χρόνια με τον πολιτισμό (μέσω του Μορφωτικού Συλλόγου Παλαμά) και την αυτοδιοίκηση, δυο φορές δημοτικός σύμβουλος Παλαμά και επικεφαλής δημοτικής παράταξης.
Στην πολιτική, στέλεχος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και του ΚΚΕ εσωτ., της ΕΑΡ, του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο αποχώρησε μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, οπότε και συμμετέχει στη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας.
Είναι παντρεμένος και έχει τρεις κόρες.

ΒΑΪΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκε το 1960 στην Αγία Τριάδα Σελλάνων και ζει στην Καρδίτσα. Από την εφηβεία αναγκάστηκε να εργαστεί σε διάφορες δουλειές και ως ναυτικός για 3,5 χρόνια.
Ασχολήθηκε με καλλιέργειες θερμοκηπίου και εγκαταστάσεις καλοριφέρ, ενώ στη δεκαετία του ’90 εργάστηκε στο εξωτερικό, κυρίως στο Μόναχο.
Το 2007 επενδύει σε χοιροτροφική μονάδα, την οποία διακόπτει το 2010 λόγω μνημονίου και μεταναστεύει στην Ολλανδία.
Από νεαρός ασχολείται με τα κοινά, την πολιτική και τον πολιτισμό. Προέρχεται από την ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Αναπτύσσει πρωτοβουλίες για την ενότητα της Αριστεράς και συμμετέχει στο ευρωπαϊκό κοινωνικό φόρουμ.
Συμμετείχε στη συγκρότηση του αγροτικού προγράμματος του ΣΥΝ το 2007 με βασική πρόταση και ανάλυση για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτο-διατροφικού τομέα της οικονομίας. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια, από τον οποίο αποχώρησε μετά την ψήφιση του 3ου Μνημονίου.
Είναι διαζευγμένος και έχει ένα γιο.

ΜΟΥΛΙΑΚΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ
Είναι κάτοικος Σοφάδων όπου και γεννήθηκε το 1959.
Μουσικός στο επάγγελμα, είναι ενεργό μέλος του μαζικού και πολιτιστικού κινήματος της περιοχής, με συμμετοχή και δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Είναι πρόεδρος στην Επαγγελματική Ένωση Σοφάδων.
Υπήρξε και πάλι υποψήφιος βουλευτής σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις με τον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι παντρεμένος με την ζωγράφο Αλέκα Κουκόσια, έχουν δύο κόρες πτυχιούχες και άνεργες.

ΜΑΡΓΕΛΗ ΜΑΟΥΡΑ (ΡΙΤΑ)
Γεννήθηκε στον Παλαμά το 1972, όπου και κατοικεί.
Σπούδασε θεατρολογία στον Πανεπιστήμιο Αθηνών και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Εργάστηκε ως ωρομίσθια καθηγήτρια στη δημόσια εκπαίδευση και σήμερα είναι άνεργη.
Έχει ασχοληθεί με ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ συμμετέχει ενεργά σε κινηματικές πρωτοβουλίες.
Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 μικρών κοριτσιών.

ΤΣΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα και διαμένει τους Αγίους Αναργύρους Κρανιάς, του δήμου Μουζακίου. Είναι απόφοιτος τεχνικής σχολής.
Εργασιακά, δραστηριοποιείται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και ειδικότερα στον γεωργικό τομέα με συμβατικές και εναλλακτικές καλλιέργειες, καθώς επίσης και με την κτηνοτροφία.
Έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΓΚΑΡΔΑΛΙΝΟΥ – ΣΦΙΓΓΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1962, από γονείς νησιωτικής καταγωγής. Σπούδασε στην Ιταλία Προϊστορική Αρχαιολογία και εργάσθηκε για πάνω από 25 χρόνια με συμβάσεις. Τα τελευταία χρόνια είναι άνεργη και μεγαλώνει μόνη το γιο της, μετά τον πρόωρο χαμό του συντρόφου της και πατέρα του παιδιού της.
Ακολουθώντας τα βήματα του συντρόφου της (που διακρίθηκε στον αντιδικτατορικό αγώνα), στα κινήματα και τους κοινούς αγώνες τους, οδηγείται σήμερα να πάρει ανοιχτά θέση ενάντια σε όλα όσα συντελούνται στη χώρα μας και να στοιχιστεί στις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας, που –όπως δηλώνει- «αυτή τη στιγμή ανάμεσα σε μύριες αντιξοότητες και ανηλεή πόλεμο, προσπαθεί να ανασυντάξει την άμυνά μας ενάντια σε όσα απειλητικά μαζεύονται πάνω στα κεφάλια μας».

SHARE