Κούτρα και Αγγέλου: Οι γυναίκες να μετατρέψουν την πείρα τους σε κριτήριο...

Κούτρα και Αγγέλου: Οι γυναίκες να μετατρέψουν την πείρα τους σε κριτήριο ψήφου

Κούτρα και Αγγέλου: Οι γυναίκες να μετατρέψουν την πείρα τους σε κριτήριο ψήφου

Ομιλία με μαζική παρουσία γυναικών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη στο καφέ ΜΕΡΚΑΤΟ. Μίλησαν οι υποψήφιες βουλευτίνες του ΚΚΕ Χαρά Κούτρα και Λήδα-Ξένια Αγγέλου. Στις τοποθετήσεις τους τόνισαν μεταξύ των άλλων:
«Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα:
• Στις νέες μητέρες – εργαζόμενες, άνεργες και αυτοαπασχολούμενες – που ζουν αυτήν την περίοδο την αγωνία αν θα βρει το παιδί τους μια θέση στον παιδικό σταθμό, καθώς ο σχεδιασμός και για αυτή τη λαϊκή ανάγκη γίνεται με βάση τα ευρωπαϊκά προγράμματα, με συνεχείς περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό για κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές.
• Στις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας που ετοιμάζονται να βάλουν ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη νέα σχολική χρονιά, για την υγεία του παιδιού τους.
• Στις εργαζόμενες, στις νέες γυναίκες που αντιμετωπίζουν τους εργοδοτικούς εκβιασμούς για να αποδεχτούν την απληρωσιά, τις απολύσεις, τις αναγκαστικές άδειες, τις συμβάσεις ενός μήνα, τα πεντάμηνα προγράμματα. Που χάνουν τα επιδόματα και την άδεια μητρότητας γιατί δεν έχουν εξασφαλίσει τα αντίστοιχα ένσημα.
• Στις αυτοαπασχολούμενες που με νύχια και με δόντια παλεύουν για να κρατήσουν το κατάστημά τους ανοιχτό, αλλά και στις γυναίκες της υπαίθρου της Καρδίτσας, που τις οδηγούν να εγκαταλείψουν το χωράφι τους, χωρίς καμιά άλλη προοπτική εργασίας και εισοδήματος.
• Στις εργαζόμενες φοιτήτριες, στις κοπέλες από τις σχολές μαθητείας που προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα και με τις σπουδές τους και με την κακοπληρωμένη, ανασφάλιστη δουλειά. Στα κορίτσια που ζουν την ανασφάλεια της ανεργίας, είτε πέρασαν σε κάποια σχολή είτε όχι.
Τις καλούμε να προβληματιστούν, να σκεφτούν: Θα παρακολουθούμε στα «προσεχώς» τη νέα σφαγή των δικαιωμάτων μας που έχει τις υπογραφές των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, που φορτώνεται στα δύο προηγούμενα μνημόνια; Θα αποδεχτούμε το ματωμένο δρόμο των δεσμεύσεων της ΕΕ, της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μνημόνια διαρκείας το λαό;
Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις δεν είναι «προνόμια»
Για παράδειγμα, γνωρίζουμε πλέον καλά ότι οι αρχές της ΕΕ για την ισότητα των φύλων στην απασχόληση, στην ασφάλιση, για τις εργαζόμενες σήμαινε εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα «λάστιχο», εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών προς τα πάνω. Η περικοπή του επιδόματος τοκετού, άλλων επιδομάτων, έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων που υπερασπίζονται αυτούς τους μονόδρομους.
Αυτός είναι ο ματωμένος δρόμος που μας καλούν να συνεχίσουμε: Ο δρόμος της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, που το λίπασμά της είμαστε εμείς, ένα γρανάζι στη μηχανή της κερδοφορίας τους.
Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια! Τους δοκιμάσαμε όλους!
Να μην τους αφήσουμε να πάρουν τη δική μας υπογραφή στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Οι εκβιασμοί και ο αντιλαϊκός λογαριασμός επιστρέφονται ως απαράδεκτοι.
Αυτό το μήνυμα να τους στείλουμε με την ψήφο μας στο ΚΚΕ στις 20 Σεπτέμβρη.

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ-ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (1) ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ-ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (2)
Ολοκληρώνοντας τις ομιλίες τους η Χαρά Κούτρα και η Λήδα Αγγέλου κάλεσαν τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που κατοικούν στην πόλη και στην ύπαιθρο του νομού μας, να μετατρέψουν την πείρα τους σε συμπεράσματα και απόφαση και με την ψήφο τους να ενισχύσουν το ΚΚΕ.
«Να εμπιστευθούν το κόμμα που τις καλεί στον ελπιδοφόρο δρόμο της σύγκρουσης με τις δεσμεύσεις της ΕΕ και με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Σ’ αυτό τον δρόμο χωράει κάθε γυναίκα του καθημερινού μόχθου» τόνισαν.
«Σ’ αυτές τις εκλογές πρέπει και μπορούμε εμείς οι γυναίκες της Καρδίτσας να δώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση, με την ψήφο μας να επιβάλουμε τη θέληση και το δίκιο μας, να διεκδικήσουμε όσα αξίζουν σε μας και τα παιδιά μας, στους παραγωγούς του πλούτου.»
Μετά τις τοποθετήσεις των υποψηφίων ακολούθησε πλούσια συζήτηση.

SHARE