Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου η Γιορτή...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου η Γιορτή Γεύσεων στο Παλαμά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου η Γιορτή Γεύσεων στο Παλαμά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου το ταξίδι στις γεύσεις της Καρδίτσας αυτή τη φορά στον Παλαμά. Το ταξίδι άρχισε στις 14 και 15 Δεκεμβρίου του 2014, με την καταγραφή προϊόντων και γεύσεων που οργανώθηκε στην Καρδίτσα και στην Πλαζ Πεζούλας. Συνεχίστηκε στην Καρδίτσα, όπου στις 29 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αγορά η εκδήλωση «Επισκέπτομαι τις Γεύσεις του Τόπου μου», με τη συμμετοχή επιχειρήσεων του Δικτύου Τροφίμων – Ποτών, παραγωγικών αγροτικών συνεταιρισμών και εκατοντάδων συμπολιτών μας. Κατόπιν, τη σκυτάλη πήρε η «Γιορτή πίτας» που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 13η φορά, στις 13 Ιουνίου στο Μασχολούρι Σοφάδων και ο Μεσενικόλας όπου στο πλαίσιο της εβδομάδας εκδηλώσεων «31η Γιορτή Κρασιού» οργανώθηκαν δύο παράλληλες ομάδες δράσεων: η γευσιγνωσία τοπικών εδεσμάτων και η γνωριμία με τις γεύσεις των κρασιών που παράγονται από τα οινοποιεία του Νομού.

Η γιορτή γεύσεων στον Παλαμά εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τιτάνεια 2015» και περιελάμβανε την έκθεση προϊόντων που παράγονται από τοπικές   επιχειρήσεις και τη γευστική δοκιμή.

Γιορτή Γεύσεων-Τιτάνεια (2)

Επίσης στην εκδήλωση υπήρξε και έκθεση προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών ενώ μετά το τέλος των δράσεων ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τη Δημοτική Χορωδία Παλαμά και τη Χορωδία του ΜΣΙ.

Οι δράσεις της «Γιορτής Γεύσεων» εντάσσονται στο πρόγραμμα Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του Τοπικού Προγράμματος LEADER (Άξονας 4 του ΠΑΑ) στο οποίο συμμετέχει η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. μαζί με άλλες 20 Αναπτυξιακές Εταιρίες διαφόρων περιοχών της Ελλάδας όπου υλοποιούνται αντίστοιχα προγράμματα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή της Μεσογειακής Διατροφής και ειδικότερα των γεύσεων και της γαστρονομικής κληρονομιάς του τόπου μας, στοιχεία άρρηκτα δεμένα με την αγροτική παραγωγή και τον πολιτισμό μας.

Γιορτή Γεύσεων-Τιτάνεια (3)

SHARE