Στ. Θεοδωράκης: Πρέπει να πάρουμε 10% για να διαπραγματευτούμε για τους αδικημένους

Στ. Θεοδωράκης: Πρέπει να πάρουμε 10% για να διαπραγματευτούμε για τους αδικημένους

Στ. Θεοδωράκης: Πρέπει να πάρουμε 10% για να διαπραγματευτούμε για τους αδικημένους

Στις γειτονιές που μεγάλωσε, στην Αγία Βαρβάρα, περιόδευσε την Κυριακή το βράδυ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής ανέφερε ότι στόχος του κόμματος του είναι να έχουμε ένα ποσοστό της τάξης του 10%, μόνο αν πάρουμε ένα μεγάλο ποσοστό θα καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι ο κόσμος θέλει να τα αλλάξει όλα.

Πρέπει, πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, να πάρουμε 10% για να διαπραγματευτούμε για τους αδικημένους των μνημονίων.

Αναφέρθηκε στο κίνημα τονίζοντας ότι «το Ποτάμι είναι το καθαρό Κίνημα και είναι ίσως η τελευταία προσπάθεια να πάρουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους όσοι δεν υπήρξαν στους κομματικούς σωλήνες«.
Και συνέχισε: «το Ποτάμι το δημιουργήσαμε για την Αγία Βαρβάρα, για το Αιγάλεω, για το Κερατσίνι, το Περιστέρι, τη δυτική Αθήνα, τον Πειραιά που μεγαλώσαμε. Αυτό που μας έλεγαν όταν ήμασταν μικροί, εδώ σε αυτή την περιοχή ήταν ότι δεν υπάρχουν περιθώριο να αλλάξουμε τα πράγματα. Όμως πάρα πολύ άνθρωποι κατορθώσαμε αυτό που φάνταζε αδύνατο. Αυτό που καταφέραμε, σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε και για τη χώρα. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε το Ποτάμι, για να φύγει και ηχώρα μπροστά.

Στην ομιλία του ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και τους Ρομά επισημαίνοντας πως έχει δώσει το στίγμα του τα δύο χρόνια που ήταν στη Λαϊκή επιμόρφωση στην Αγία Βαρβάρα. «Πρέπει να σεβαστούμε τη διαφορετικότητα τους κάνοντας όμως προσπάθεια ώστε να ενταχθούν απόλυτα στην Ελληνική κοινωνία. Πρέπει να ενταχθούν απόλυτα τα παιδιά των Ρομά στα σχολεία, η επόμενη γενιά των Ρομά δεν πρέπει να είναι μια γενιά μικροπωλητών αλλά μια γενιά γιατρών, δικηγόρων, μια γενιά ανθρώπων που αριστεύουν, όπως κάνουν πολλά παιδιά Ρομά σήμερα«, είπε.

Αναφερόμενος στο Δημόσιο και την αξιοκρατία, υπογράμμισε ότι με το Ποτάμι δεν υπάρχει κανένα παζάρι για τις θέσεις του Δημοσίου. «Αν το Ποτάμι είναι ισχυρό θα επιβάλλει οι κρατικές θέσεις να δοθούν αξιοκρατικά, μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες«, ενώ κατήγγειλε πως οι κομματικοί μηχανισμοί πολεμούν το Ποτάμι γιατί τους χαλάει την πιάτσα, και πως δεν πρόκειται να αποκτήσουν μερίδιο στην εξουσία.

Η βραδιά ξεκίνησε με μια έκπληξη καθώς οι παιδικοί φίλοι και συμμαθητές του Σταύρου Θεοδωράκη είχαν ετοιμάσει ένα βίντεο με φωτογραφίες από τα παιδικά του χρόνια αλλά και τη διαδρομή του μέχρι σήμερα.