Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ: Μ. Κατρίνης: «Είμαστε αυτοί που εκφράζουμε την...

Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ: Μ. Κατρίνης: «Είμαστε αυτοί που εκφράζουμε την αληθινή ελπίδα»

Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ: Μ. Κατρίνης: «Είμαστε αυτοί που εκφράζουμε την αληθινή ελπίδα»

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους που απομακρύνθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, να επιστρέψουν σπίτι τους!

«Μας αξίζει κάτι καλύτερο από το Σύριζα του λαϊκισμού και των ψεμάτων και τη Νέα Δημοκρατία της συντήρησης και της παρακμής» τόνισε από την Καρδίτσα, ο υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ( ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος μίλησε απόψε στην κεντρική πολιτική εκδήλωση της παράταξης στο αναψυκτήριο Παυσιλύπου.
Κάλεσε δε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, να αναδείξουν σε τρίτο πόλο τη δημοκρατική παράταξη, να την αναδείξουν σε δύναμη σταθερότητας , ασφάλειας και προοπτικής.

πασοκ 2
Αναφερόμενος ο κ. Κατρίνης στην εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, είπε πως αποτελούν την πρώτη ύλη για να χτίσουμε ξανά την Κεντροαριστερά της ευθύνης και της εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης, επισημαίνοντας τα εξής:
«Είμαστε αυτοί που είπαμε και λέμε την αλήθεια. Είμαστε αυτοί που εκφράζουμε την αληθινή ελπίδα. Ποιον αλήθεια μπορούν να πείσουν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μεϊμαράκης;
Είναι δυνατόν να θεωρούν τους εαυτούς τους σωτήρες; Να πιστεύουν ότι έχουν τις λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα;
Από τη μία πλευρά έχουμε το λαϊκισμό, τα ψέματα και τις ψευδαισθήσεις που δημιούργησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας, υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες και καλλιεργώντας το μίσος και το διχασμό των πολιτών, Όλα αυτά πλέον αναμετρήθηκαν με την αλήθεια και την πραγματικότητα και κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος.
Από την άλλη πλευρά έχουμε την απόπειρα παλινόρθωσης του παλιού και του φθαρμένου καθεστώτος της Νέας Δημοκρατίας με τα γνωστά πρόσωπα που υπονόμευσαν αρχικά την εθνική προσπάθεια, με τα Ζάππεια, και στη συνέχεια φόρεσαν ανεπιτυχώς το μανδύα της υπευθυνότητας.
Κατάπιαν και τα Ζάππεια αλλά και όσα έλεγαν εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Τα ψέματα τελείωσαν εδώ.
Οι πολίτες πλέον ξέρουν ποια είναι η αλήθεια και ποια η πραγματικότητα. Ξέρουν ποιοι τους έλεγαν την αλήθεια, ποιοι ήταν οι συνεπείς, ποιοι ανέλαβαν να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος της σωτηρίας της χώρας, έστω και αν πλήρωσαν βαρύ πολιτικό κόστος και τίμημα.
Ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που τους υποσχέθηκαν τα Ζάππεια, τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων , την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το σκίσιμο του μνημονίου.
Οι πολίτες πλέον ξέρουν ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση , πέρα από τον ευρωπαϊκό δρόμο που εγγυάται την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας αλλά και την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της».
Μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών, κ. Κατρίνης τόνισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
«Οι εκλογές αυτές είναι οι πρώτες που γίνονται μετά την κατάρρευση του μύθου μνημόνιο-αντιμνημόνιο.
Από το Μάιο του 2010 ως και τον Ιούλιο του 2015 η χώρα ζούσε από τη μία την εκδήλωση της κρίσης και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και από την άλλη τη γιγάντωση του μύθου των εύκολων υποσχέσεων και των ανώδυνων λύσεων.
Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τη μοναχική προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ από το 2010 ως το 2012 για να καταφέρουμε να σώσουμε τη χώρα.
Τότε που ο κ. Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία μιλούσε για άλλο μείγμα πολιτικής με τα Ζάππεια και τα προγράμματα 18 δις
Τότε που η Νέα Δημοκρατία, συνεπικουρούμενη από σύσσωμη την αντιπολίτευση, έσπερνε το διχασμό και το λαϊκισμό καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας .
Τότε που η Νέα Δημοκρατία αποσιωπούσε τις ευθύνες της για τον πρωτοφανή δημοσιονομικό εκτροχιασμό της πενταετίας Καραμανλή που οδήγησε τη χώρα στα βράχια.
Τότε που στις πλατείες των αγανακτισμένων οι κ. Βαρουφάκης, Τσακαλώτος και Κατρούγκαλος παρέδιδαν μαθήματα δημοκρατίας και οικονομικών θεωριών χωρίς κόστος , για να ικανοποιήσουν το λαϊκό αίσθημα.
Όλοι αυτοί έχτισαν πολιτικές καριέρες στην πλάτη του ελληνικού λαού, στοχοποιούσαν όλους αυτούς που αναλάμβαναν την ευθύνη για να κρατήσουν όρθια τη χώρα.
Για να υπάρχει χώρα και Κράτος , στο οποίο έγιναν όλοι αυτοί υπουργοί τον Ιανουάριο , με τα γνωστά αποτελέσματα.
Η Προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του 2014, μέσα από μια δύσκολη και αναγκαστική συνεργασία με τη Ν.Δ, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε βαρύ πολιτικό κόστος, απογοητεύσαμε και πικράναμε τους παραδοσιακούς υποστηρικτές της δημοκρατικής παράταξης.
Τον Ιανουάριο ο κ. Τσίπρας, υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες, έκανε το όνειρό του να γίνει Πρωθυπουργός, πραγματικότητα.
Ένα όνειρο που αποδείχθηκε εφιάλτης για τους Έλληνες πολίτες , αφού ο κ.Τσίπρας έφερε το πιο σκληρό και επώδυνο μνημόνιο αφού πρώτα οδήγησε σε κατάρρευση την δημοσιονομική εικόνα της χώρας.
Μέσα σε 7 μήνες τα επιτεύγματα, εντός εισαγωγικών, της συγκυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ μόνο θλίψη και οργή προκαλούν:
Το κράτος παρέλυσε, η διοικητική μηχανή αδρανοποιήθηκε, σκούπισαν 10 δις ευρώ από τα αποθεματικά δημόσιων οργανισμών, της αυτοδιοίκησης και των ταμείων ενώ η πρωτοφανής ανεπάρκεια και ανικανότητα κρύφτηκαν πίσω από τη δήθεν διαπραγμάτευση.
Πήραν ακόμα και τα αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ ,με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλέον οφειλές μηνών στους αγρότες.
Κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ πίστεψαν ότι μπορούν να σταματήσουν το χρόνο χωρίς κόστος για τη χώρα και τους πολίτες.
Έπαιζαν με το χρόνο και με τη χώρα. Αυτό ήταν το νόημα της δήθεν διαπραγμάτευσης.
Η χώρα απομονώθηκε, η οικονομία συρρικνώθηκε, το τραπεζικό σύστημα οδηγήθηκε ένα βήμα πριν από την κατάρρευση αφού δεν υπήρχε πλέον εμπιστοσύνη και οι Έλληνες πολίτες άρχισαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου να υπογράψουν στις 20 Φλεβάρη την παράταση του προγράμματος χωρίς χρηματοδότηση.
Ήταν δική τους επιλογή να οδηγήσουν τη χώρα στην αβεβαιότητα μέχρι τη λήξη του προγράμματος για να πιέσουν και να εκβιάσουν τους εταίρους μας, όπως αφελώς πίστευαν.
Ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα σε ένα παραπλανητικό δημοψήφισμα με διχαστικούς όρους, αναφέροντας περήφανα στο διάγγελμά του ότι «εμείς δε δεχτήκαμε ποτέ αξιολόγηση γιατί δε δεχτήκαμε ποτέ το μνημόνιο».
Τώρα έφερε και υπέγραψε νέο και σκληρότερο μνημόνιο και έρχεται και η αξιολόγηση την οποία και συμφώνησε και τη δέχθηκε.
Ήταν επιλογές του κ. Τσίπρα και ο κ. Βαρουφάκης και η κ. Κωνσταντοπούλου και ο κ. Λαφαζάνης.
‘Ηταν σε πλήρη ταύτιση και συμφωνία με τον κ. Βαρουφάκη τον οποίο τώρα ελεεινολογεί και δηλώνει ότι τον παρέσυρε. Αυτός είναι ο κ. Τσίπρας. Ένας
Πρωθυπουργός μειωμένης ευθύνης».

πασοκ 1

Στη συνέχεια σχολιάζοντας τη διακυβέρνηση Τσίπρα, ο κ. Κατρίνης δήλωσε τα κάτωθι:

«Έφερε νέο μνημόνιο και αύξηση του δημόσιου χρέους με συνολικό δάνειο 86 δις ευρώ, από τα οποία τουλάχιστον 30 δις είναι επιπλέον δανεισμός λόγω των πολιτικών χειρισμών της απελθούσας κυβέρνησης
25 δις για τις τράπεζες, για την ανακεφαλαιοποίηση , αφού η Ελλάδα έχασε τα 11, 9 δις του ΤΧΣ στις 20 Φλεβάρη με ευθύνη της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ αφού δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του προγράμματος.
30 δις επιπλέον τα οποία προστίθενται στο χρέος και αρχίζουν να επιμερίζονται σε δυσβάσταχτα μέτρα, μέτρα τα οποία άμεσα θίγουν τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.
Μέτρα ύψους 14 δις ευρώ που συνοδεύουν το μνημόνιο που φέρνει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου.
Από 2% ανάπτυξη, οδεύουμε ολοταχώς για 2-4% ύφεση το 2015. Από πρωτογενές πλεόνασμα 0,4 % οδεύουμε ολοταχώς σε πρωτογενές έλλειμμα 1,5 % του ΑΕΠ. Διαρροή καταθέσεων 40 δις ευρώ, κλειστές τράπεζες και επιβολή περιορισμών. Πάγωμα του ΕΣΠΑ μέχρι και τον Αύγουστο με κίνδυνο απώλειας πόρων. Απώλεια 17000 θέσεων εργασίας μέσα στον Ιούλιο, όταν την ίδια περίοδο, ένα χρόνο πριν, είχαμε 13000 επιπλέον προσλήψεις. Αυτό σημαίνει αύξηση της ανεργίας. Αύξηση 2,4 δις στο ΦΠΑ με διπλασιασμό προκαταβολής φόρου στους μικρομεσαίους επαγγελματίες. 1 δις κρατήσεις στους συνταξιούχους. Αύξηση φορολογίας στους αγρότες.
Επιπρόσθετα, ο τομέας της υγείας βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση σε σχέση με ένα χρόνο πριν ενώ ταα σχολεία άνοιξαν για πρώτη φορά με τόσες πολλές ελλείψεις . Ορισμένα μάλιστα δεν άνοιξαν καθόλου.
Τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου ήταν 2,6 δις ευρώ το τέλος του 2014 και ο κ. Τσίπρας τα έφτασε μόλις στα 77 εκ. ευρώ πριν υπογράψει το νέο μνημόνιο.
Στο προσφυγικό ζήτημα η χώρα διασύρθηκε και βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστη, η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ ήταν οι μειοψηφικές ιδεοληψίες της ανεκδιήγητης κ. Χριστοδουλοπούλου.
Με τις εκλογές ο κ. Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει από τις ευθύνες του.
Κάνει εκλογές για να ελέγξει το κόμμα του, αδιαφορεί για τη χώρα και τους πολίτες.
Πως θα κυβερνηθεί αύριο το πρωί η χώρα όταν ο κ.Τσίπρας και στελέχη του Σύριζα δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά ότι εκβιάστηκαν και δεν πιστεύουν το πρόγραμμα που οι ίδιοι συμφώνησαν με τους εταίρους μας και υπέγραψαν;

Το διακύβευμα των εκλογών δεν μπορεί να είναι το ξεκαθάρισμα των εσωτερικών λογαριασμών στο ΣΥΡΙΖΑ
Το διακύβευμα των εκλογών δεν πρέπει να είναι η αναβίωση ενός δικομματισμού παλαιάς κοπής, με τεχνητή πόλωση και συνθηματολογία άνευ περιεχομένου.
Το λέω και το πιστεύω: οι Έλληνες αξίζουν κάτι καλύτερο από αυτό που τους προσφέρουν ο Σύριζα και η Νέα Δημοκρατία.
Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι να δικαιωθεί ο τακτικισμός του κ. Τσίπρα, όπως δικαιώθηκε το 2012 ο τακτικισμός του κ. Σαμαρά και οδηγηθήκαμε και τότε σε αχρείαστες εκλογές.
Το διακύβευμα των εκλογών, σε καμία περίπτωση, δεν είναι ο πλαστός διαχωρισμός νέου και παλιού που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα βαρίδια του παλιού ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή, και τον κ. Φλαμπουράρη με τον κ. Κουίκ σε ρόλο συντονιστών του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης.
Το διακύβευμα των εκλογών δεν πρέπει να επιτρέψουμε να είναι η επιστροφή και η παλινόρθωση ενός χρεοκοπημένου και αποτυχημένου συστήματος εξουσίας , όπως εκφράζεται από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με την αγιοποίηση του κ. Καραμανλή και την επαναφορά της λαϊκής δεξιάς του κ. Σαμαρά.

Εμείς έχουμε τα δικά μας προτάγματα. Το ΠΑΣΟΚ θέτει ως άμεση προτεραιότητα την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.

Αξιοπιστία η οποία χάθηκε το 7μηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οδήγησε στην αναβίωση της συζήτησης περί GREXIT.
Αξιοπιστία που χάθηκε με τις αντιφατικές και προκλητικές δηλώσεις μελών της κυβέρνησης για εσωτερική κατανάλωση και μόνο, οι οποίες προκαλούσαν σύγχυση, ανασφάλεια και οργή στους εταίρους μας και στην κοινή τους γνώμη.
Αξιοπιστία που τρώθηκε με την προκήρυξη των εκλογών αμέσως μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης, λίγες ώρες αφότου τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια αποφάσιζαν να μας δανείσουν.
Αξιοπιστία που πρέπει να ξανακερδίσουμε για να μη συνεχίσουμε να είμαστε το μαύρο πρόβατο της ευρωπαϊκής οικογένειας, ο μόνιμος ικέτης και η προβληματική χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ θέτει ως άμεση προτεραιότητα και εγγυάται την πολιτική σταθερότητα.
Πολιτική σταθερότητα η οποία επιτυγχάνεται μόνο με κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας με τη συμμετοχή των πραγματικά ευρωπαϊκών δυνάμεων που στήριξαν τη συμφωνία. Και σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται, βεβαίως, η ακροδεξιά λογική του κ. Καμμένου.

Η χώρα χρειάζεται σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας η οποία θα δουλέψει συστηματικά και σοβαρά για την έξοδό μας από την κρίση.
Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας πάνω σε προγραμματικές θέσεις που θα υπερβαίνουν τους στόχους του προγράμματος, με συγκεκριμένους όρους και όρια και στόχο να συμφωνήσουμε σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα έχουμε αποφασίσει εμείς οι ίδιοι και δεν θα μας τους έχει επιβάλλει κανείς άλλος.
Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση μακράς πνοής γιατί οι επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις οδηγούν σε αβεβαιότητα, αστάθεια και οικονομική δυσπραγία».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κατρίνης, παρουσίασε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες, προτάσεις ρεαλιστικές και αξιόπιστες, όπως:
-Την διοχέτευση των 20 δις της νέας ΚΑΠ στην παραγωγική δραστηριότητα, στους πραγματικούς αγρότες, αυτούς που καλλιεργούν τη γη.
-Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.
-Φορολογικά κίνητρα για τις ομάδες παραγωγών που μπορούν να μετατραπούν σε μοχλό ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.
-Εισαγωγή της εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας παράλληλα με τα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.
-Δωρεάν παραχώρηση δημοσίων εκτάσεων και γης σε νέους αγρότες με κίνητρα για την εγκατάσταση τους.
-Ολοκληρωμένες πολιτικής διαχείρισης του νερού.
-Αποκατάσταση της ομαλής καταβολής των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων στους αγρότες.
Κλείνοντας ο κ. Κατρίνης απηύθυνε δημόσιο και ανοιχτό κάλεσμα σε όλους όσους απομακρύνθηκαν από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, ζητώντας τους να επιστρέψουν στο σπίτι τους, στη δημοκρατική παράταξη.

SHARE