ΚΟ Καρδίτσας ΚΚΕ: Ψήφο στο ΚΚΕ γιατί η πρόταση του δίνει προοπτική...

ΚΟ Καρδίτσας ΚΚΕ: Ψήφο στο ΚΚΕ γιατί η πρόταση του δίνει προοπτική για το μέλλον της αγροτιάς

ΚΟ Καρδίτσας ΚΚΕ: Ψήφο στο ΚΚΕ γιατί η πρόταση του δίνει προοπτική για το μέλλον της αγροτιάς

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προεκλογική επαφή της ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ με τους κατοίκους της πόλης και των χωριών του νομού μας. Τόσο οι υποψήφιοι βουλευτές όσο και κλιμάκια από μέλη και φίλους του κόμματος, κυριολεκτικά «οργώνουν» την Καρδίτσα. Παντού συναντούν την αγωνία και τα ερωτήματα είναι πολλά. Εκεί που  εκφράζεται οργή, φόβος για την επόμενη μέρα είναι στους αγρότες μας. Γνωρίζουν πολύ καλά τι τους περιμένει, τι προβλέπει το μνημόνιο γι’ αυτούς, το ξεκλήρισμα.

«Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, δίνουμε τη μάχη οι άνεργοι, οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων που ζουν και δω στη Καρδίτσα, να κάνουν το βήμα και να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, την ψήφο που θα μείνει εκεί που θα την καταθέσουν, στο μετερίζι του αγώνα, του αγώνα που ανοίγει το δρόμο της ανατροπής, για να έρθουν καλύτερες μέρες για μας και τα παιδιά μας», τονίζουν στις ομιλίες, τις περιοδείες, τις συσκέψεις οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος.

«Εδώ στη Καρδίτσα, που θεωρείται – και είναι – η «καρδιά της αγροτιάς», παίζεται, τώρα προεκλογικά, μια «παράσταση της αρπαχτής», όπως ονομάζουν αυτού του είδους τις παραστάσεις οι άνθρωποι του θεάτρου.

Πρωταγωνιστές, οι πρόεδροι, οι υποψήφιοι βουλευτές και τα στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, και κομπάρσοι οι εκπρόσωποι των μικρότερων.

Περιοδεύουν στα χωριά μας και τάζουν σ τους αγρότες ότι δεν θα εφαρμόσουν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο και ότι στη θέση τους θα πάρουν άλλα μέτρα, «αντισταθμιστικά».

Τα λένε αυτά, χωρίς να ντρέπονται, αυτοί και μάλιστα Καρδιτσιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  και της ΝΔ, που, μόλις πριν από λίγες μέρες, ψήφισαν στη Βουλή, όλοι μαζί, τα μέτρα που χτυπούν τον μικρομεσαίο αγρότη.

Νομίζουν, αλήθεια, ότι ο αγροτικός κόσμος είναι τόσο αφελής και ευκολόπιστος, ώστε να μην αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για μια μεγάλη προεκλογική απάτη;

Κι εμείς τους ρωτάμε: Αν ήταν να μην τα εφαρμόσετε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου, τότε γιατί τα διαπραγματευτήκατε και γιατί τα ψηφίσατε;

Κι αλήθεια ποια μέτρα σκέφτεστε να πάρετε ως «αντισταθμιστικά» και ποιους θα πλήξουν;

Μήπως τους εργάτες, τους μικροεπαγγελματίες και μικρέμπορους, τους χαμηλοσυνταξιούχους;

Διότι, να πάρετε αντισταθμιστικά μέτρα που θα ελαφρύνουν τους μικρομεσαίους αγρότες και τη φτωχολογιά και θα βαραίνουν το μεγάλο κεφάλαιο και την πλουτοκρατία, αποκλείεται. Για παράδειγμα,  οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο το πετρέλαιο για τα καράβια τους, αλλά ο μικρομεσαίος αγρότης το πληρώνει πανάκριβα και τώρα, με το 3ο μνημόνιο, η τιμή του θα πολλαπλασιαστεί, αφού καταργείται η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων, που έπαιρναν οι αγρότες.

Μόνο το ΚΚΕ διαφωνεί και αντιμάχεται, με συνέπεια και επί της ουσίας, και τα μνημόνια αλλά και την ΚΑΠ της ΕΕ, που να θυμίσουμε πετσοκόβει τις ενισχύσεις 50 – 60% έως το 2019 και που εφαρμόζουν, με συνέπεια και ζήλο, οι ελληνικές κυβερνήσεις, μαζί κι αυτή της «πρώτη φορά αριστερά».

Μόνο το ΚΚΕ  στέκεται πάντα στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτών, υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή τους και δίνει προοπτική για το μέλλον τους με την πρότασή του για μια συνολικά και ριζικά διαφορετική οργάνωση της παραγωγής.

Μόνο το ΚΚΕ λέει ότι απέναντι στον αφανισμό τους από τις καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, τους βιομήχανους, τις τράπεζες, το κράτος τους υπάρχει μία διέξοδος: Η συμπόρευση με το ΚΚΕ για ν” ανοίξει ο δρόμος να φύγουν οι καπιταλιστές από τη μέση, παντού, στη βιομηχανία, στο εμπόριο και την αγροτική παραγωγή.

Μόνο τότε δε θα είναι αποκλειστικά ατομική υπόθεση η δουλειά του σημερινού αγροτοπαραγωγού, που συνεταιρισμένος μπορεί να επωφελείται από την κεντρικά σχεδιασμένη βιομηχανική παραγωγή, το κρατικό εμπόριο, τις κρατικές υποδομές προστασίας από φυσικές καταστροφές.

Τότε μόνο μπορεί να γίνουν κατορθωτά η ρήξη με την ΚΑΠ και η αποδέσμευση από την ΕΕ, η οργάνωση της παραγωγής με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό ώστε να καθορίζονται οι ανάγκες αλλά και οι δυνατότητες της χώρας.

Οι καθαρές θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, μας δίνουν το δικαίωμα να ζητάμε από τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να του δώσουν αυτή τη φορά την ψήφο τους στις εκλογές. Γιατί ξέρουν ότι το ΚΚΕ δεν τους είπε ούτε θα τους πει ποτέ ψέματα, δεν θα προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη τους και δεν θα πάψει ποτέ να παλεύει γι” αυτούς, μαζί τους».

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν στους αγρότες μας οι υποψήφιοι βουλευτές τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ στην Καρδίτσα, όπως φυσικά και σε όλη την Ελλάδα, μπροστά στις εκλογές της 29 Σεπτέμβρη.

SHARE