Λάρισα: Στ. Θεοδωράκης «Μην επιστρέψουμε στα λάθη του παρελθόντος»

Λάρισα: Στ. Θεοδωράκης «Μην επιστρέψουμε στα λάθη του παρελθόντος»

Λάρισα: Στ. Θεοδωράκης «Μην επιστρέψουμε στα λάθη του παρελθόντος»

Επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της ΝΔ Βαγγέλη Μειμαράκη εξαπέλυσε από τη Λάρισα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης απευθύνοντας πρόσκληση προς τους πολίτες να καταψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα και να εμπιστευθούν το Ποτάμι λέγοντας χαρακτηριστικά πως  «Το ποτάμι σε αυτή την τελική ευθεία προς τις εκλογές μεταφέρει ένα κυρίως μήνυμα: έχουμε ζήσει την κυβέρνηση του κ Τσίπρα και του κ Καμμένου, έχουμε ζήσει την κυβέρνηση του κ Μεϊμαράκη ως υπουργός της ΝΔ, έχουμε ζήσει την Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ νομίζω ότι ο λογαριασμός είναι πολύ ανοιχτός για την χώρα, τους έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά και δεν υπάρχει άλλη λύση από το να συνταχθεί ο κόσμος με μία καινούργια δύναμη όπως είναι το ΠΟΤΑΜΙ».

Σχολιάζοντας το χθεσινό ντιμπέιτ μεταξύ των δύο μονομάχων ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε «είναι λίγο παράδοξο ο κ Τσίπρας να μιλά για σχέσεις «παρά φύση». Ο κ Τσίπρας έκανε συνεργασία με ένα κόμμα που είναι δεξιά της Δεξιάς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Και όχι μόνον έκανε συνεργασία αλλά τώρα σαν μικρό παιδί χτυπιέται και λέει «βγάλτε και τους ΑΝΕΛ στην Βουλής, βγάλτε και τους ΑΝΕΛ στην Βουλή

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την αντίθεσή του στο μπόνους των 50 εδρών που λαμβάνει το πρώτο κόμμα ωστόσο όπως είπε «είναι μία πραγματικότητα που πρέπει να σεβαστούμε. Αν το πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ ή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων».

Στο θέμα των συνεργασιών που μπορεί να προκύψουν την 21η Σεπτεμβρίου ανέφερε «Δεν υπάρχει περίπτωση το ΠΟΤΑΜΙ να συνηγορήσει σε μία νέα εκλογική αναμέτρηση. Θα συνεργαστούμε έστω και δια της αποχής-όχι δια της ψήφου εμπιστοσύνης- έτσι ώστε η χώρα να μην ξαναπάει σε εκλογές».

 

Απαντώντας ο Σταύρος Θεοδωράκης στην επίθεση που δέχθηκε από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για προσωπικές επαφές με διαπλεκόμενα συμφέροντα, σημείωσε « Θα πρέπει ο κ Τσίπρας να δώσει μία απάντηση στον ελληνικό λαό πολύ συγκεκριμένη: «ποια είναι η σχέση του κόμματος του με τα κυρίαρχα συμφέροντα στην Αθήνα. Με αυτούς που ο ίδιος ονομάζει «ολιγάρχες».

Αναφέρθηκε μάλιστα στην περίπτωση του τέως υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέκου Φλαμπουράρη λέγοντας. «Εχθές το βράδυ κυκλοφόρησε σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία η ιστορία Φλαμπουράρη. Ο Φλαμπουράρης ο πνευματικός ηγέτης του κ Τσίπρα πήρε λεφτά ως υπουργός λίγες μέρες πριν διαλυθεί η Βουλή. Είναι μέτοχος, ιδιοκτήτης μίας κατασκευαστικής εταιρείας και επειδή , ξέρετε,  είμαστε πολύ μικρός τόπος και γνωριζόμαστε, δεν είναι μόνον ο κ Φλαμπουράρης, είναι και άλλα συγγενικά πρόσωπα του κ Τσίπρα. Είναι άλλοι άνθρωποι από την Κυβέρνηση του κ Τσίπρα που πήρανε δημόσια έργα λίγες μέρες πριν τις εκλογές».

Εβρισκόμενος στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως πρέπει να μπει τάξη στην αγροτική τάξη, επαναλαμβάνοντας τη θέση του Ποταμιού για αφορολόγητο σε όσους έχουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ και κάλεσε τους αγρότες να προχωρήσουν « σε ομάδες νέων παραγωγών  και  νέους συνεταιρισμούς που  δίνουν την δυνατότητα να διεκδικήσουμε φορολογία πολύ μικρότερη, που εμείς έχουμε πει ότι  πρέπει να είναι  13%». Αυτό που οφείλουμε είναι «να κάνουμε να έχει αξία το αγροτικό προϊόν. Αυτό είναι το σημαντικό. Η Ελλάδα θα σωθεί αν βασιστεί στο χώμα της, στον ήλιο της, στον αέρα της».

Ο κ. Θεοδωράκης στην ομιλία του, η οποία διήρκησε πάνω από μία ώρα, καθώς ακολούθησαν ερωτήσεις από παραβρισκόμενους, επανέλαβε τις θέσεις του να μην λαμβάνουν οι βουλευτές δεύτερη σύνταξη πέραν από αυτή του επαγγελματικού τους σωματείου, να τεθεί ανώτατο όριο των συντάξεων στις 2.000 ευρώ, να καταργηθούν οι πρόωρες συντάξεις πέραν ορισμένων εξαιρέσεων και τα Ταμεία να έχουν αυτοδυναμία.

Τέλος αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ζήτημα , κάλεσε την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος στους πολίτες τους ζήτησε «να μην επιστρέψουν στα λάθη του παρελθόντος γιατί τα πληρώσανε ακριβά».