Συνέντευξη του υπ. Βουλευτή Κώστα Τσιάρα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

Συνέντευξη του υπ. Βουλευτή Κώστα Τσιάρα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

Συνέντευξη του υπ. Βουλευτή Κώστα Τσιάρα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι η πραγματικότητα στην ελληνική οικονομία δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Και χρειάζεται κοινή δράση και κοινή προσπάθεια, ενός μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος, αν θέλουμε η επόμενη ημέρα να είναι μία καλή μέρα για την πατρίδα μας, για την ελληνική κοινωνία» τονίζει ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς σε αυτή την προεκλογική καμπάνια δεν μιλάμε καθόλου για τον ιδιωτικό τομέα, που έχει υποστεί μία μεγάλη ζημία με τα capital controls».

Ο κ. Τσιάρας υποστηρίζει ότι «η ΝΔ έχει πάρει μαθήματα, ωστόσο πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το να πιστεύουμε σε ουτοπικές υποσχέσεις, οι οποίες ποτέ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν, κάνει κακό ως πρακτική και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα, πολύ περισσότερο στην ίδια την κοινωνία», καθώς «δεν υπάρχουν περιθώρια για να μείνει κανείς στην επικοινωνία. Πρέπει με πραγματισμό και ρεαλισμό να πει την αλήθεια στον κόσμο». «Η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές διεκδικεί «μία άλλη οικονομική πολιτική, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις, μέσα από τη συγκεκριμένη στήριξη του ιδιωτικού τομέα και κυρίως μέσα από κίνητρα τα οποία θα φέρουν εκ νέου τις επενδύσεις».

«Αν δεν υπάρχει μία ευρεία συνεργασία υγιών πολιτικών δυνάμεων μετά από αυτές τις εκλογές, δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε, όχι απλά τις προγραμματικές συνθήκες της συμφωνίας του μνημονίου, που ευρέως ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου, αλλά ούτε να σταθούμε ελάχιστα υπεύθυνοι απέναντι σε υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει» σημειώνει ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών.