Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

«Αντίσταση και αγώνας… για μια Ελλάδα δημοκρατική…»

«Αντίσταση και αγώνας! Αυτός είναι ο δρόμος του λαού! Για να ανατρέψει την επίθεση. Για να κατακτήσει δικαιώματα. Για να σπάσει τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Για να γίνει αφέντης στη χώρα του. Για μια Ελλάδα ειρηνική, δημοκρατική, ανεξάρτητη και σοσιαλιστική».

Τα παραπάνω τόνισε στην ομιλία του, λίγο μετά τις 8 απόψε το βράδυ, ο κ. Στέφανος Καπνιάς, στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο Στ. Λάππα.

ΚΚΕ ΜΛ1

Ο κ. Καπνιάς αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών είπε μεταξύ άλλων:

«Μας πάνε σε εκλογές για να φέρουν το λαό στα μέτρα τους!  Για να διαλέξουμε ποιος θα εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν όλοι μαζί. Ποιος θα φέρει τα μέτρα του Οκτώβρη. Ποιος θα δώσει το λαό και τον πλούτο της χώρας υποθήκη και χάρισμα στην ξένη ακρίδα για να παραμένει το ντόπιο κηφηναριό στο σβέρκο μας. Ποιος θα ανοίξει νέες βάσεις και δρόμους στους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ για τους πολέμους και τις εισβολές τους σε όλη την περιοχή. Ποιος θα δολοφονεί, δίπλα στους Ευρωπαίους, τα καραβάνια των προσφύγων που ξεριζώνονται από τις κατεστραμμένες χώρες τους. Για όλα αυτά στήσανε σοβαρό εκλογικό καυγά και μας ζητάνε να διαλέξουμε «μνημόνιο ή μνημόνιο;»!

Από τη μια, οι «καινούριοι», του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς γραβάτες και χωρίς δεσμεύσεις. Δηλαδή χωρίς δεσμούς με το λαό, τους αγώνες του, τα βάσανά του. Αμερικανοσπούδαχτοι και εξευρωπαϊσμένοι μέχρι το κόκαλο. Αριστεροί, λέει. Πήραν μαθήματα για το τι «είναι» Αριστερά από τις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα. Γνήσια φουρνιά της εποχής του αντικομμουνισμού και του καπιταλιστικού «μονόδρομου». Τους είχαν για να τσοντάρουν στον «πλουραλισμό» της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Και όταν οι παλιοί δεν βαστούσαν πια, ζήτησαν και πήραν την κυβέρνηση. Χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς δισταγμούς για το πού θα τους βγάλει η ρότα τους, για το τι θα χρειαστεί για να ριζώσουν στη διαχείριση της βαρβαρότητας και να μην είναι παρένθεση. Έφτασαν κιόλας στο τρίτο Μνημόνιο με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ και τον Παυλόπουλο πρόεδρό τους, και συνεχίζουν.

Από την άλλη, οι «παλιοί» και οι «νέοι-παλιοί». ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (και οι τριγύρω του), ΠΟΤΑΜΙ. Που νιώθουν δικαιωμένοι από τους «καινούριους» και ζητάνε από το λαό να τους πει και συγνώμη! Γιατί δήθεν αποδείχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ ότι η βάρβαρη πολιτική τους είναι η μόνη που υπάρχει. Και τώρα θέλουν επαναφορά και ρόλο στα κυβερνητικά πράγματα. Και όπως φάνηκε το τελευταίο διάστημα με την «πεντακομματική» του τρίτου Μνημονίου, θα τον έχουν έτσι κι αλλιώς!

Παραδίπλα σε όλους αυτούς, οι φασίστες-ναζιστές της «Χρυσής Αυγής». Που το σύστημα τούς «συμμάζεψε» αλλά τους διατηρεί σαν αναγκαία εφεδρεία. Και, κυρίως, τους τροφοδοτεί με τη βάρβαρη πολιτική του που τρέφει τις μαύρες ιδέες τους.

«Τελείωσε, λοιπόν, η Ιστορία» για το λαό; Επειδή «καινούριοι» και «παλιοί» συνασπίστηκαν ανοιχτά στην πολιτική των δυνάμεων που υπηρετούν; Επειδή δεν ήρθε μια κάποια λύση από πάνω και από έξω; Δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει τέτοια λύση! Και για το λαό η Ιστορία ούτε άρχισε ούτε τελειώνει με το ΣΥΡΙΖΑ και όλους όσους έταξαν και τάζουν τέτοιες λύσεις.

Χειρότερη και από τα Μνημόνια και τα μέτρα του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, είναι η απογοήτευση, η παραίτηση, η παράδοση που θέλουν να μας επιβάλουν»!

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καπνιάς σημείωσε πως η ελπίδα είναι στους αγώνες! Κόντρα στους εκβιασμούς και τον «ρεαλισμό» της υποταγής που διαμορφώνουν για τις εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη, κόντρα στην αριστερά της ήττας και της υποταγής.

Να αναφέρουμε πως με την έναρξη της εκδήλωσης, έγινε και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της εκλογικής συνεργασίας στο νομό μας.

ΚΚΕ ΜΛ1 2