Εκδρομή στη Μονή Σπηλιάς από την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, τ.δ. Καρδίτσας

Εκδρομή στη Μονή Σπηλιάς από την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, τ.δ. Καρδίτσας

Εκδρομή στη Μονή Σπηλιάς από την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, τ.δ. Καρδίτσας

Πιστοί στην παράδοση των τελευταίων ετών που θέλει την τ.δ. Καρδίτσας να επισκέπτεται την Ιερά Μονή Σπηλιάς, στα απίστευτης ομορφιάς βουνά της Αργιθέας, έτσι και φέτος τα μέλη μας έδωσαν το παρών στη διήμερη προσκυνηματική επίσκεψη. Το απόγευμα της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου οι εκδρομείς, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, αναχώρησαν από την Δ.Α. Καρδίτσας με προορισμό την Ιερά Μονή, που βρίσκεται στην περιοχή των Κουμπουριανών Αργιθέας. Στις 18:30’ περίπου φτάσαμε στην Μονή και παρακολουθήσαμε τον εσπερινό ενώ συναντηθήκαμε με τον ηγούμενο Νεκτάριο ένα πνευματικό άνθρωπο του οποίου κατά την γνώμη μας η προσωπικότητα είναι μοναδική και τιμά τον θεσμό της εκκλησίας. Είναι γνωστό επίσης ότι ο ίδιος έχει τα πλέον θερμά αισθήματα για την Ένωση μας, της οποίας από πέρυσι είναι Επίτιμο Μέλος.

ipa-μονή σπξλιάς (1)

Αφού δειπνήσαμε στην Τράπεζα λιτά και νηστήσιμα λόγω της ημέρας, ακολούθησε κουβέντα των εκδρομέων  με τους Μοναχούς για πνευματικά θέματα. Το μοναδικό φυσικό τοπίο συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργίας κλίματος ευφορίας σε όλους, καθώς σε ηρεμεί και σε χαλαρώνει με τέτοιο τρόπο που δημιουργείται αίσθημα της εσωτερικής γαλήνης.

Το βράδυ διαμείναμε στον ξενώνα της Ιεράς Μονής και το πρωί παρακολουθήσαμε με κατάνυξη την Θεία Λειτουργία, μαζί με πολλούς άλλους επισκέπτες που ταξίδεψαν αυθημερόν. Έπειτα στις 14:00’, μετά από το μεσημεριανό φαγητό, ανταλλάξαμε ευχές με τον ηγούμενο Νεκτάριο και τους άλλους φίλους μας και αναχωρήσαμε για την επιστροφή στην πόλη.

Ειδικές ευχαριστίες πρέπει να εκφράσουμε στους φίλους μας Νίκο Παπακυριάκου και Δημήτρη Καλέση, οι οποίοι ήρθαν από τις Σέρρες ειδικά για την εκδρομή μας και έδωσαν τον δικό τους «τόνο» στην φιλοξενία μας.

ipa-μονή σπξλιάς (3)

Servo per amikeco

SHARE