Μεϊμαράκης: Μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ότι θα...

Μεϊμαράκης: Μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ότι θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις

Μεϊμαράκης: Μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ότι θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις

«Μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ότι θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, θα ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα, θα φέρουμε επενδύσεις και θα απορροφήσουμε τους πόρους από το ΕΣΠΑ», διαβεβαίωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Έντονα επικριτικός για τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας στο Newsit.gr,  είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα θετικό αυτούς του μήνες που ήταν στη διακυβέρνηση της χώρας και πως από τις 14 Αυγούστου έχει μεταλλαχθεί.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές θα έβαζε την υπογραφή του σε σποτάκια όπου αναφέρει ότι ”δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στη λίστα Λαγκάρντ” και να έχουν τη φωτογραφία μου, όταν είναι γνωστό ότι δεν έχω καμία σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ. Δεν συνάδει με την αριστερή ηθική και την εικόνα Τσίπρα που είχα στο μυαλό μου», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και προσέθεσε: «Καταφεύγει σε δήθεν σκάνδαλα και να λέει ότι είναι ο εγγυητής και μην τολμήσει κανείς να παρέμβει. Δικτατορία έχουμε; Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Γι’ αυτό βγήκε η ανακοίνωση των εισαγγελέων. Δηλαδή τι να του πω κι εγώ; Για τη δική του λίστα Λαγκάρντ και να βάλω Φλαμπουράρη και Κατρούγκαλο; Κάνει; Δεν κάνει».

Για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε την αισιοδοξία του για επικράτηση της ΝΔ και απάντησε σχετικά με το κυβερνητικό σχήμα που σχεδιάζει.

Είπε ότι θα μπουν άνθρωποι που θα γνωρίζουν το θέμα του τομέα που θα αναλάβουν και θα είναι ψυχολογικά έτοιμοι να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους χωρίς να τον ενδιαφέρει η πολιτική τους καταβολή.

Μάλιστα, χαρακτήρισε πετυχημένη έκπληξη τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη επί Τσίπρα Γιάννη Πανούση, δηλώνοντας ότι το σκέφτεται σοβαρά και θετικά να τον συμπεριλάβει σε ένα πιθανό δικό του κυβερνητικό σχήμα αν εκείνος θέλει.

«Γιατί πρέπει ο υπουργός να είναι εκλεγμένος και ντε και καλά από το χώρο μας;», συνέχισε και επανέλαβε την ανάγκη συνεργασιών με βάση ένα μίνιμουμ πρόγραμμα, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι έτοιμος να απευθύνει πρόταση σε οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη αν μπει στη Βουλή.