Παρουσίαση του προγράμματος εξωτερικής πολιτικής από τον Κώστα Τσιάρα στο Ζάππειο

Παρουσίαση του προγράμματος εξωτερικής πολιτικής από τον Κώστα Τσιάρα στο Ζάππειο

Παρουσίαση του προγράμματος εξωτερικής πολιτικής από τον Κώστα Τσιάρα στο Ζάππειο

Από τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών και υποψήφιο βουλευτή Καρδίτσας, κ. Κώστα Τσιάρα, σε συνεργασία με τον  υποψήφιο βουλευτή της Β’ Αθήνας και πρώην ευρωβουλευτή, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, έγινε η παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Εξωτερική Πολιτική και τον Απόδημο Ελληνισμό σε μια κατάμεστη αίθουσα στην Αίγλη του Ζαππείου στην Αθήνα.  

Τσιάρας - Ζάππειο (1)

«Ο απανταχού Ελληνισμός, δραστήριος και δημιουργικός, δεν παύει, όσο μακριά και αν βρίσκεται, να διατηρεί και να δυναμώνει τα αισθήματα εθνικής ομοψυχίας. Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας σε κάθε γωνιά της γης αποτελούν εν δυνάμει πρεσβευτή της χώρας μας σε ζητήματα και καταστάσεις που διαμορφώνουν τοπικά, στις χώρες διαμονής τους, την κοινή γνώμη σε σχέση με την πατρίδα μας» τόνισε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας, πως, «τομείς όπως η εξωτερική πολιτική, η εθνική Άμυνα και ασφάλεια, ακόμη και ο Απόδημος Ελληνισμός, δεν θα έπρεπε να μπαίνουν σε μία λογική αν θέλετε κυβερνητικών επιλογών, που έχουν αναφορά στο κόμμα, που κάθε φορά βρίσκεται στην εξουσία».

Ο κ. Τσιάρας υποστήριξε, ότι «Μια μεγάλη πρόκληση, ένα από τα μεγάλα στοιχήματα, είναι ο επαναπροσδιορισμός της οργάνωσης της ελληνικής ομογένειας, μέσα από ένα άλλο κεντρικό μοντέλο, που, αφ’ ενός μεν υπαγορεύει η σύγχρονη πραγματικότητα και αφ’ ετέρου, επιτάσσει η κρισιμότητα της κατάστασης, που περνά η χώρα», καθώς «έφθασε η στιγμή για να κτίσουμε ένα φορέα εκπροσώπησης πιο αντιπροσωπευτικό και κατ’ επέκταση πιο δημιουργικό, που να έχει την δυνατότητα να κινητοποιεί και να εκφράζει όλες τις δυνάμεις του Οικουμενικού Ελληνισμού.».

«Η άποψή μου είναι, ότι η γλώσσα μαζί με τη θρησκεία είναι τα δύο βασικά στοιχεία, που προσδιορίζουν την ελληνική ταυτότητα και αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των ομογενών με την μητέρα πατρίδα. Χωρίς τη γνώση της ελληνικής γλώσσας, η ομογένεια θα χαθεί οριστικά για την Ελλάδα», υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτή Καρδίτσας. «Γι” αυτό, νομίζω πως πρέπει να αποτελέσει ύψιστο καθήκον μας και πρώτιστο μέλημά μας, η παροχή της δυνατότητας στους ομογενείς να μαθαίνουν στα παιδιά τους την ελληνική γλώσσα, μέσα από μια γενναία αναμόρφωση των όρων λειτουργίας των ομογενειακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Μια θαρραλέα μεταρρύθμιση, που λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές, γλωσσικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες των αποδήμων, αλλά και που θα αφήνει τα περιθώρια για μεγαλύτερη συμμέτοχη  στην εκπαιδευτική διαδικασία των ίδιων των ομογενών.»

Ο κ. Τσιάρας, μετά και την σχετική ανακοίνωση του Πρόεδρου, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη ΔΕΘ,  επιβεβαίωσε την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει στην κατάθεση σχετικού εκτελεστικού νόμου έτσι ώστε να δοθεί επιτέλους δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές στους απόδημους, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημά τους , αφού «, η ελληνική πολιτεία οφείλει από την πλευρά της να είναι αξιόπιστη και να διασφαλίσει με την ομογένεια μία ισότιμη σχέση εμπιστοσύνης».

«Σε αυτή τη μεγάλη εθνική δοκιμασία, ο οικουμενικός ελληνισμός καλείται να αναλάβει σημαντικό ρόλο αλληλεγγύης και υποστήριξης», σημειώνει ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών. «Περισσότερο από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία της, η χώρα μας έχει ανάγκη απ” όλες τις δημιουργικές της δυνάμεις. Και η ομογένεια έχει θέση πρωταγωνιστή ανάμεσα στις δυνάμεις αυτές. Σ΄ αυτή την προσπάθεια η δική τους συμβολή και η δική τους βοήθεια μας είναι περισσότερο χρήσιμη από ποτέ. Όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα της Ευρώπης. Όλοι μαζί  μπορούμε να πάμε την Ελλάδα Μπροστά».