Προβάδισμα 0,5% στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 0,5% στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 0,5% στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα μισής μονάδας δίνει στο κόμμα της ΝΔ δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ACTION24. Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστάκαταγράφονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 27%, ΝΔ 27,5%, στην τρίτη θέση Χ.Α. 6,5% και ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,5% και ακολουθούν ΠΟΤΑΜΙ 5%, ΚΚΕ 5%, ΛΑΕ 3,5%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,5%, ΑΝΕΛ 2%. Η δημοσκόπηση έγινε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και ένα μέρος της διεξήχθη μετά το ντιμπέιτ της Δευτέρας.

Τα ποσοστά με αναγωγή επί των εγκύρων έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 28%, ΝΔ 28,5%, Χ.Α. 7%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 7%, ΠΟΤΑΜΙ 5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΛΑΕ 3,5%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3%, ΑΝΕΛ 2,5%.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει σε ποσοστό 58% ενώ της ΝΔ σε ποσοστό 81%.

Η κομματική προέλευση των αναποφάσιστων (που ανέρχονται σε 7%) έχει ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 36%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 13%, ΝΔ 10%, ΠΟΤΑΜΙ 9%, ΑΝΕΛ 7%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται του Βαγγέλη Μειμαράκη με 36% έναντι 34% (και οι δύο έχουν ανεβάσει τα ποσοστά τους κατά μία μονάδα από την προηγούμενη βδομάδα).

Η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας αξιολογούνται από τους πολίτες ως το πιο σημαντικό θέμα με 43%, ενώ ακολουθούν η σταθερότητα της χώρας με 24%, η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων με 11%, η διαπραγμάτευση του χρέους με 7% και η ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρώ με 6%.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ότι διασφαλίζει περισσότερο τη σταθερότητα της χώρας, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, και την ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρώ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται στα θέματα διασφάλισης της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και στην διαπραγμάτευση του χρέους.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE