Δώρισαν την καρδιά του – 22χρονος θύμα τροχαίου από την Καρδίτσα χάρισε...

Δώρισαν την καρδιά του – 22χρονος θύμα τροχαίου από την Καρδίτσα χάρισε τη ζωή

Δώρισαν την καρδιά του – 22χρονος θύμα τροχαίου από την Καρδίτσα χάρισε τη ζωή

Δώρα ζωής προσέφερε αδικοχαμένος νεαρός από την Καρδίτσα. Είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο, νοσηλευόταν ως πολυτραυματίας στο Πανεπιστημιακό και τελικά κατέληξε. Η οικογένειά του, παρά τον βαθύ τους πόνο, όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος προχώρησε στην ευγενή πράξη της δωρεάς οργάνων.

Τα όργανα του 22χρονου μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενείς των οποίων οι παθήσεις αντιμετωπίστηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας. Κορυφαία προσφορά η καρδιά του η οποία μεταμοσχεύθηκε σε νέο επίσης άνθρωπο στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Από τους γιατρούς αξιοποιήθηκαν οι πνεύμονες, τα νεφρά, οι κερατοειδείς αλλά και η καρδιά. Η οποία έφτασε σύμφωνα με όλους τους κανόνες των μεταμοσχεύσεων στο Ωνάσειο, όπου πραγματοποιήθηκε η καρδιοχειρουργική επέμβαση. Η καρδιά του παλικαριού από τη Θεσσαλία συνέχισε να χτυπά στο στήθος συνομηλίκου του, ο οποίος βρισκόταν στο χείλος του θανάτου εξαιτίας σοβαρής καρδιακής πάθησης.

Η επέμβαση στέφθηκε από επιτυχία και από το Ωνάσειο έφτασε επιστολή προς τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Κ. Καραμπάτσα και τον διευθυντή της ΜΕΘ Επ. Ζακυνθινό, με την οποία απευθύνονται ευχαριστίες προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου για την υποστήριξη της διαδικασίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δωρητών Οργάνων Λάρισας Ελένη Κατσιώτη χαιρέτισε την ενέργεια των μελών της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου και τόνισε ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει πολλά για τη δωρεά οργάνων. Σύμφωνα με την κα Κατσιώτη μόλις στο 4% των περιστατικών με εγκεφαλικά νεκρούς γίνεται δωρεά οργάνων. » Δεν αφαιρείς ζωή, δίνεις ζωή. Ο εγκεφαλικός νεκρός δεν πρόκειται ποτέ να ανανήψει. Ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος σωστά. Ο σύλλογός μας κάνει τεράστιες προσπάθειες να εξηγήσει τί σημαίνει η δωρεά οργάνων και να αυξήσει τα μέλη του.»

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE