Εγκαινιάστηκε απόψε η 15η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Εγκαινιάστηκε απόψε η 15η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Εγκαινιάστηκε απόψε η 15η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Με κάθε επισημότητα εγκαινιάστηκε, το βράδυ της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου, στο άλσος του Παυσιλύπου, η 15η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που διοργανώνει η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής), με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Europe Direct Καρδίτσας, την ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε., το Επιμελητήριο Καρδίτσας, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων, το ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων, τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, το ΚΠΕ Μουζακίου και με χορηγό επικοινωνίας το Δίκτυο ΕΡΤ Θεσσαλίας.

Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας (1)

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το μουσικό σχήμα «Μουσικές Αποδράσεις», ενώ τη βραδιά παρουσίασε η Φρόσω Παύλου, δημοσιογράφος – προϊσταμένη της ΕΡΤ Βόλου.

Νωρίτερα το απόγευμα, προηγήθηκαν δύο παράλληλες εκδηλώσεις και συγκεκριμένα το : θεατρικό παιχνίδι  «Το παράπονο της γοργόνας» από την ομάδα ΠΑΙΖΩΔΡΩΜΥΩ που έγινε με την καθοδήγηση της παιδαγωγού Θεάτρου Σύλβιας Σινάνη και η αφήγηση παραμυθιού από την ηθοποιό Βασιλική Μακρή (στο βιολί η Λιλιάνα Ντούλια) με υπεύθυνο φορέα το «Θέατρο Όψεις».

Το ενδιαφέρον του κοινού έχει ήδη προσελκύσει και η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Οικολογικών Δραστηριοτήτων και Ειδών Χειροτεχνίας στην οποία μετέχουν 30 συνολικά εκθέτες. Οι ώρες λειτουργίας της (από την Παρασκευή έως και την Κυριακή που ολοκληρώνεται η Γιορτή) είναι : 10.00-14.20 και 17.30-22.30.

Υπενθυμίζουμε ότι η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου Ορέστης Ψαχούλας, οι Αντιδήμαρχοι Καρδίτσας Δημήτρης Αραμπατζής και Ρούλα Μπακαλάκου και πλήθος κόσμου.

Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας (2)

Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας (3)

Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας (5)

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 18/9

Πρωί

10:30-12:00 «Τι καιρό κάνει;» – Βλέπουμε video, διαβάζουμε, συζητάμε, παίζουμε με θέμα την κλιματική αλλαγή.

Υπεύθυνος : Παιδικές Βιβλιοθήκες ΔΟΠΑΚ

12:00-13:00 «Ο κύριος μπλε νο2»- Δραματοποιημένο παραμύθι για την ανακύκλωση από τη Μυρτώ Φούκα, Καθηγήτρια μουσικής στη Δ/θμια Εκπαίδευση Καρδίτσας

Απόγευμα

18:30-19:30 «Φτερωτοί ταξιδιώτες» (παιδικό εργαστήρι κατασκευών για τα μεταναστευτικά πουλιά).

Υπεύθυνος : Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

18:30-20:00 Η αυτάρκεια και η λιτότητα του καραγκούνικου πολιτισμού ξαναγίνεται επίκαιρη. Βιωματικό εργαστήρι.

Υπεύθυνος : Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων

20:00-21:00 Τα βότανα ως μέσο πρόληψης και θεραπείας ασθενειών. Ένας απέραντος θησαυρός της φύσης, που με το φαρμακείο του αναζωογονεί και σώζει ζωές. Θα σερβιριστούν τσάγια με μίγματα βοτάνων από το βοτανικό κήπο αγροκτήματος Βασιλάκου.

Υπεύθυνος : Σωκράτης Βασιλάκος, γεωπόνος – βοταναλόγος

21:00 Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας