Έναρξη δοκιμών στη μικτή χορωδία Ευθυμιάδη

Έναρξη δοκιμών στη μικτή χορωδία Ευθυμιάδη

Έναρξη δοκιμών στη μικτή χορωδία Ευθυμιάδη

Ξεκινούν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου  2015  στις 8 το βράδυ οι δοκιμές της  Μικτής Χορωδίας Ευθυμιάδη με μαέστρο τον Νίκο Ευθυμιάδη (master of arts στη διεύθυνση), συνεχίζοντας την παράδοση δεκαετιών της Χορωδιακής Καρδίτσας.

Είναι γνωστό ότι η διδασκαλία του τραγουδιού είναι μία επίπονη και δύσκολη εκπαιδευτική διαδικασία γιατί απαιτείται η συνέργεια του δάσκαλου, του παιδαγωγού και του καλλιτέχνη. Επειδή δε η καλλιέργεια της ανθρώπινης φωνής είναι μια σύνθετη, επιστημονική  διαδικασία απαιτείται εξειδικευμένη γνώση και ως προς την παραγωγή του ήχου και της φωνής.

Τα μαθήματα στους χορωδούς περιλαμβάνουν την εξής ύλη: ορθοφωνία (εκφορά φωνηέντων και συμφώνων), φωνητική εκγύμναση, διαφραγματική αναπνοή, ασκήσεις τονικής σταθερότητας, διόρθωση φάλτσων κλπ.

Στη Μικτή Χορωδία μπορούν να λάβουν μέρος ενήλικες από 18 χρονών και πάνω, που ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια της φωνής τους, να τραγουδούν χορωδιακά-ομαδικά, την ερμηνεία αξιόλογων έργων Ελληνικής  και ξένης μουσικής και να πραγματοποιούν συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας.

Η δραστηριοποίηση στις Χορωδίες των ενηλίκων αποτελεί μια κατάκτηση σημαντική των πολιτισμένων κοινωνιών και ο Νίκος Ευθυμιάδης έχει κατακτήσει υψηλά επίπεδα επαγγελματικής καταξίωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η φωνή μας είναι ο καθρέπτης της προσωπικότητας μας και ο τρόπος με τον οποίο μιλούμε φανερώνει τον εσωτερικό μας κόσμο, έλκει ή απωθεί το ακροατήριο μας, μπορεί να κάνει την παρουσία μας ευχάριστη. Κουραστική ή αδιάφορη.

Μεγάλη είναι η Χορωδιακή παράδοση του Ωδείου Ευθυμιάδη που είναι συνδεδεμένη με Χορωδιακά Φεστιβάλ, Μουσικά Σύνολα  (παιδικά, σχολικά, μανδριγαλιστικά, μικτά) σε Καρδίτσα, Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Με τη φροντίδα και την επιμέλεια του Νίκου Ευθυμιάδη, master of arts στη Διεύθυνση, επισκέπτη καθηγητή στη Μουσική Σχολή του Νίς της Σερβίας καθώς και ενός εκλεκτού και εξειδικευμένου επιτελείου καθηγητών σε ένα περιβάλλον όμορφο, ασφαλές και ειδικά σχεδιασμένο, μπορούν ενήλικες με αγάπη για το Χορωδιακό τραγούδι να δείξουν τις ικανότητές τους και να εξελιχθούν.

Τα μαθήματα της Μικτής Χορωδίας θα γίνονται κάθε Δευτέρα στις 8 το βράδυ.

Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά στο Ωδείο, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη Γραμματεία του Ωδείου, Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας Τ.Κ. 43100 Καρδίτσα, Τηλ:24410-75440 στο τηλέφωνο και στο email: nke@otenet.gr

SHARE