Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές

Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές

Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές

Από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα θα παραμείνουν ανοιχτές οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές. Στα ψηφοδέλτια δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης.

Οι εκλογείς για να ψηφίσουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή, ενώ ανοιχτά θα είναι σήμερα τα αρμόδια γραφεία των αστυνομικών αρχών για την έκδοση νέων ταυτοτήτων.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (όσοι έχουν γεννηθεί το έτος 1997) και όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν, καλώντας στον τηλεφωνικό αριθμό 213 13 61 500 ή μέσω της ιστοσελίδαςwww.ypes.gr.

Στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Singular Logic υπολογίζουν ότι μετά τις 21:00 θα υπάρχει επαρκής εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης, ακόμα κι αν η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι γύρω στο 1%, καθώς 8 περιφέρειες θα μεταδώσουν τα αποτελέσματα ηλεκτρονικά.

Εκατοντάδες είναι οι δημοσιογράφοι από διεθνή ΜΜΕ βρίσκονται στη χωρά μας για την κάλυψη της εκλογικής αναμέτρησης.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE