Τα διεθνή ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές

Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι το θέμα που κυριαρχεί στα διεθνή ΜΜΕ.

«Ξεκινάνε οι ελληνικές εκλογές με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει οριακό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις» είναι ο τίτλος της Guardian.Ο πρώην πρωθυπουργός έχει ένα οριακό προβάδισμα από τον συντηρητικό του αντίπαλο μετά το δημοψήφισμα που ζήτησε όταν αναγκάστηκε να δεχτεί τους όρους που του επέβαλε η Ευρώπη, υπογραμμίζει η Guardian.

«Όποιος και να νικήσει δεν θα μπορέσει να αλλάξει πολλά» τιτλοφορείται άρθρο της Telegraph. «Την Κυριακή, όταν οι Έλληνες θα πάνε στις κάλπες για τρίτη φορά μέσα σε εννέα μήνες, εκατομμύρια απογοητευμένοι ψηφοφόροι θα μείνουν στο σπίτι τους καθώς αυτές οι εκλογές θα έχουν ένα χαμηλό ποσοστό συμμετοχής» σημειώνει το άρθρο.

«Αυτή τη φορά οι Δαναοί δεν φέρνουν δώρα» είναι ο τίτλος του Αssociated Press ενώ το Bloomberg γράφει «Οι κουρασμένοι Έλληνες βλέπουν μικρά κέρδη από την ψήφο». «Η Κρήτη θα βγάλει τον επόμενο πρωθυπουργό» είναι ο τίτλος της Dow Jones.

«Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα: νέο τεστ για τον Τσίπρα» είναι το κυρίως άρθρο της γαλλικής Le Monde, το οποίο υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη τον Ιανουάριο με την υπόσχεση να λήξει την λιτότητα.

«Το νέο στοίχημα του Τσίπρα» είναι ο τίτλος του άρθρου της γαλλικής Liberation, το οποίο διερωτάται τι σκέφτεται ο Αλέξης Τσίπρας καθώς ο ίδιος παίζει με το πολιτικό του μέλλον την Κυριακή. «Ελλάδα: Ξεκίνησαν οι εκλογές» είναι ο τίτλος της γαλλικήςFigaro.

«Η Ελλάδα εκλέγει την κυβέρνηση που θα είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του τρίτου πακέτου διάσωσης» γράφει η ισπανική El Pais.

«Η Ευρώπη είναι χαλαρή με τις ελληνικές εκλογές» είναι ο τίτλος της γερμανικής Deutsche Welle ενώ η Der Standard έχει ως τίτλο «Οι εκλογές της απογοήτευσης. Δεν υπάρχει πια ρομαντισμός».

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE