Ανακοίνωση του ΚΚΕ Καρδίτσας για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Καρδίτσας για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Καρδίτσας για το εκλογικό αποτέλεσμα

Το ΚΚΕ θα καταθέσει όλες του τις δυνάμεις στην υπεράσπιση του λαού

Η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες Καρδιτσιώτες που το τίμησαν και το ενίσχυσαν στο νομό μας, με την ψήφο τους στις εκλογές, ξεπερνώντας διλλήματα, αναστολές, επιμέρους επιφυλάξεις.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αυτή την δύναμη παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς, θα την αξιοποιήσουμε, στην προσπάθεια που θα κάνουμε, για να υπερασπιστούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες μας-που το αμέσως επόμενο διάστημα έρχεται θύελλα γι’ αυτούς-τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες τους νέους, την λαϊκή οικογένεια.

Όπως κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, θα σταθούμε σταθερά απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που είναι έτοιμη να υλοποιήσει το βάρβαρο μνημόνιο και να στείλει το λογαριασμό στο λαό με νέα μέτρα φωτιά, ΕΝΦΙΑ, βαριά φορολογία που θα γονατίσει τον εργάτη, τον υπάλληλο, τον αυτοαπασχολούμενο, τον επαγγελματία, τον αγρότη, τη σύνταξη μετά τα 67, την κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016, το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία και άλλα μέτρα που δεν έχουν τελειωμό.

Η κυβέρνηση συνεργασίας είναι έτοιμη. Ο (ας πούμε αριστερός ΣΥΡΙΖΑ) με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, θα την συγκροτήσουν.

Οι προγραμματικές της δηλώσεις στην πραγματικότητα είναι ήδη έτοιμες, αφού στόχο έχει την υλοποίηση του 3ου μνημονίου, στο έδαφος των υπόλοιπων 2 προηγούμενων, με μέτρα που θα προστίθενται ανά τρίμηνο, μετά την αξιολόγηση από την τρόικα, το γνωστό κουαρτέτο πλέον.
Το κεφάλαιο, ελληνικό και διεθνές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοκατασκευαστές, η πραγματική εξουσία δηλαδή, είναι ικανοποιημένο από το πολιτικό και κυβερνητικό προσωπικό που αναδείχτηκε.

Στην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σα νέα δύναμη σοσιαλδημοκρατίας, κεντροαριστεράς, βρήκε τον καλύτερο εκφραστή του. Αυτό διαπιστώνετε και από τις δηλώσεις τους τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Θεωρούν ότι η μόνιμη επιδίωξη τους να αποσπάσουν τη λαϊκή συναίνεση και να περάσουν βάρβαρα μέτρα από δω και πέρα χωρίς κοινωνική αντίσταση, για να υλοποιηθεί ανώδυνα η επικίνδυνη στρατηγική τους υπηρετείται καλύτερα από το συγκεκριμένο κόμμα. Ταυτόχρονα, θέλουν άσφαιρη, κάλπικη αντιπολίτευση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), για να έχουν λυμένα τα χέρια τους να ξεδιπλώσουν αυτή την επίθεσή τους κατά του λαού μας.

Ο αγώνας του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή και μέσα στο λαϊκό κίνημα θα είναι συνεπής και συνεχής και για να απομονωθεί εντελώς το ναζιστικό τέρας της Χρυσής Αυγής, που και στο νομό μας έχει παρουσία, οι δολοφόνοι, αυτά τα τσιράκια της σαπίλας του συστήματος.

Η ΚΟ Καρδίτσας θα βρίσκεται, όπως έκανε πάντα, κάθε μέρα επικεφαλής στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου του νομού μας. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος της περιοχής μας, που μπορεί να συμβάλει στη χειραφέτηση του εργαζόμενου λαού, στην άσκηση της μέγιστης πίεσης για απόσπαση παραχωρήσεων, να βρεθεί στο πλευρό των ανέργων και στα βασανιστικά προβλήματά τους, κυρίως να ανοίξει το δρόμο, να βάλει πλώρη για τη συνολική ανατροπή.

Χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού, στους τόπους δουλειάς, στους τόπους μόρφωσης, στις γειτονιές, στα χωριά, εκεί που πραγματικά χτυπά η καρδιά του αγωνιζόμενου και δοκιμαζόμενου σκληρά λαού μας.

SHARE