Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των 19.101 θέσεων

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των 19.101 θέσεων

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των 19.101 θέσεων

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αναρτηθούν την επόμενη εβδομάδα οι προσωρινοί πίνακες της γ” φάσης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ προχωρούν σε επανελέγχους των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους, έτσι ώστε να αναρτηθούν πίνακες που θα προκαλέσουν τις λιγότερες δυνατές ενστάσεις.
Έτσι εκτιμάται ότι θα μπορέσει να επιταχυνθεί κάπως η διαδικασία και να προκύψουν σε δεύτερο χρόνο οι οριστικοί πίνακες. Υπενθυμίζεται ότι υπερέβησαν τις 110.000 οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για να καλυφθούν 19.101 θέσεις απασχόλησης σε υπουργεία, περιφέρειες και Ασφαλιστικά Ταμεία. Το πρόγραμμα στοχεύει αφενός στην ένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας, και αφετέρου στην υποστήριξη και βελτίωση συγκεκριμένων υπηρεσιών. Τέτοιες είναι για παράδειγμα οι υπηρεσίες εκπαίδευσης, υγείας (καθαριότητα υποδομών υγείας, εξυπηρέτηση κοινού, υποστήριξη λειτουργίας πληροφοριακού συστήματος και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του συστήματος υγείας).

Την ίδια στιγμή, προχωρά η τοποθέτηση των 2.417 δικαιούχων της β” φάσης του προγράμματος σε θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης στα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού. Το άτυπο «πάγωμα» που είχε δοθεί για τις εκλογές, έχει πλέον παρέλθει και οι δικαιούχοι οφείλουν να μεταβούν στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) της περιοχής τους, για να πάρουν την απαραίτητη συστατική επιστολή και στη συνέχεια να πιάσουν δουλειά στη θέση εργασίας για την οποία έχουν επιλεχθεί.

post all exelixis

 

 

 

ΠΗΓΗwww.dikaiologitika.gr
SHARE