Ορκίστηκε για δεύτερη φορά Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Ορκίστηκε για δεύτερη φορά Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Ορκίστηκε για δεύτερη φορά Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Εντολή στον Αλέξη Τσίπρα για σχηματισμό κυβέρνησης έδωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το πρωί τα αποτελέσματα στον ΠτΔ και αποχώρησε χωρίς δηλώσεις – Η ορκωμοσία της κυβέρνησης το βράδυ της Τρίτης ή την Τετάρτη το πρωί

Ορκίστηκε για δεύτερη φορά Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Αλ.Τσίπρας συνοδευόταν από την κυρία Ολγα Γεροβασίλη, τον κ. Ν. Παππά και τον κ. Τζανακόπουλο.

Μετά την ορκωμοσία μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης – παραλαβής από την υπηρεσιακή πρωθυπουργού κυρία Βασιλική Θάνου.
Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη την κ. Θάνου για τον άψογο τρόπο που διαχειρίστηκε τα κρίσιμα κυβερνητικά θέματα και ιδιαιτέρως το προσφυγικό. Επίσης, υπογράμμισε την ιστορική πρωτιά της κ. Θάνου στη θέση της πρωθυπουργού.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας των χωρών του Νότου, καθώς και την ανάγκη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το ζήτημα με βάση την αξία της αλληλεγγύης και ως κοινό ευρωπαϊκό θέμα.

Υπογράμμισε ότι οι ευθύνες σε ένα κοινό σπίτι πρέπει να μοιράζονται και δήλωσε αισιόδοξος ότι το κλίμα αλλάζει το τελευταίο διάστημα.

«Επιστρέφω μετά από σχεδόν ένα μήνα στο Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας την ανάμνηση μιας σκληρής διαπραγμάτευσης πίσω μου, έχοντας όμως και την αισιοδοξία ότι όταν κάποια στιγμή, όταν θα φεύγω κι εγώ από εδώ, θα έχουν φύγει αυτές οι αναμνήσεις και θα έχουν αντικατασταθεί με καλύτερες στιγμές. Στόχος μας είναι η Ελλάδα θα γίνει ισότιμος εταίρος στην ΕΕ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Β.Θάνου ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του στον πρωθυπουργό.

 

 

ΠΗΓΗwww.tovima.gr
SHARE