Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη Σκόπελο-Προβλήματα και στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη Σκόπελο-Προβλήματα και στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη Σκόπελο-Προβλήματα και στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί σε πολλές περιοχές της χώρας από την κακοκαιρία.

Στη Σκόπελο, ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη νύχτα το νησί με αποτέλεσμα να παρασυρθούν οχήματα από ορμητικούς χείμαρρους και να βρεθούν στη θάλασσα ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και δέντρα ξεριζώθηκαν.
Αρκετοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, καθώς ήταν αδύνατη η κίνηση σε μεγάλο τμήμα του λιμανιού και των γύρω δρόμων ενώ σε ορισμένα ορεινά σημεία της Σκοπέλου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι αδυνατούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και πρώτο τους μέλημα είναι να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Στη γειτονική Σκιάθο που επίσης επλήγη από την κακοκαιρία, μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο η κεντρική οδός Παπαδιαμάντη, ενώ στην περιοχή Κολιός έπεσε δένδρο και έκλεισε για μία ώρα ο δρόμος Σκιάθου-Κουκουναριών.

Στη Χαλκιδική, η πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις και τα προβλήματα είναι αισθητά σε όλο το οδικό δίκτυο, σε σπίτια, καταστήματα, ξενοδοχεία ακόμη και σε ένα νεκροταφείο το οποίο πλημμύρησε. Στην Άθυτο και τη Σίβηρη, πλημμύρισαν οι ισόγειοι χώροι, τα υπόγεια ξενοδοχείων καθώς και οι πισίνες τους που γέμισαν με λάσπες.

Στη Ρόδο το αεροδρόμιο «Διαγόρας» έκλεισε εκτάκτως λόγω λακκούβας που προκλήθηκε από την βροχή στον διάδρομο προσγείωσης. Το κλείσιμό του κρίθηκε αναγκαίο, λόγω της τεράστιας λακκούβας μήκους οκτώ μέτρων που άνοιξε στο κέντρο του διαδρόμου προσγείωσης όπου εμποδίζει την τροχοδρόμηση των αεροσκαφών.

Στη Σκάλα Λακωνίας σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, 80 καταστήματα και περίπου 180 σπίτια υπέστησαν ζημιές ενώ τα συνεργεία της ΔΕΗ να επιχειρούν να αποκαταστήσουν το σύνολο της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Στο μεταξύ, δεκτές γίνονται στην Καλαμάτα οι αιτήσεις αποζημίωσης των πληγέντων από τον ανεμοστρόβιλο της Δευτέρας.

ΠΗΓΗert.gr
SHARE