Δίκαιη κατανομή προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. ζητούν Ομπάμα –...

Δίκαιη κατανομή προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. ζητούν Ομπάμα – Μέρκελ

Δίκαιη κατανομή προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. ζητούν Ομπάμα – Μέρκελ

Στην ανάγκη να βρεθεί μία ευρωπαϊκή λύση βάσει της οποίας όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα δεχθούν μία δίκαια κατανομή των προσφύγων συμφώνησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στη διάρκεια  τηλεφωνικής τους συνομιλίας χθες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα και η Μέρκελ συζήτησαν επίσης και πιθανές λύσεις για «να μετριαστούν οι βασικές αιτίες του κύματος των προσφύγων» οι οποίες θα περιλαμβάνουν την προώθηση μιας πολιτικής μετάβασης για να τερματιστεί η κρίση στη Συρία.

Χθες η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι ο πόλεμος στη Συρία, που ευθύνεται για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, μπορεί να λυθεί μόνο με τη βοήθεια των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Όπως είπε, η βοήθεια από τις ΗΠΑ μπορεί να συμπεριλάβει την υποδοχή περισσότερων προσφύγων από τη Συρία, την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους καταυλισμούς προσφύγων στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία, καθώς και προσφορά δουλειάς για να απαλειφθούν οι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.