«Έναρξη της χειμερινής λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.»

«Έναρξη της χειμερινής λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.»

«Έναρξη της χειμερινής λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.»

Οι Παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας ανοίγουν τις πόρτες τους σε όλους τους δημότες – φίλους του ποιοτικού βιβλίου και ξεκινούν την καθημερινή τους λειτουργία δυναμικά, με νέες εκδοτικές σειρές βιβλίων, σπουδαίων Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.
Εδώ και 30 χρόνια, οι 10 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας αποτελούν κυψέλες παιδείας και πολιτισμού, χαράς και δημιουργικότητας για τα παιδιά, τους εφήβους, αλλά και σημείο αναφοράς γονέων και εκπαιδευτικών.

198

Οι παιδικές βιβλιοθήκες απευθύνονται σε παιδιά από 0 έως 100 ετών! Στόχος τους είναι μέσα από την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, η διάπλαση ατόμων με αξίες, ιδέες, ανοιχτούς ορίζοντες και κριτικό νου.
Το ήρεμο, ζεστό και καλαίσθητο περιβάλλον των παιδικών βιβλιοθηκών, μπορεί να επαυξήσει τη μαγεία της ανάγνωσης. Σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι, γονείς και παιδιά, μικροί και μεγάλοι, φίλοι αναγνώστες, έχουν τη δυνατότητα να είναι μαζί και να βυθίζονται ελεύθερα στο συναρπαστικό κόσμο του βιβλίου, δυναμώνοντας έτσι την αγάπη τους γι’ αυτό.

Οι υπηρεσίες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, παρέχονται δωρεάν και ισότιμα σε όλους του Δημότες και όχι μόνο. Κάθε παιδική βιβλιοθήκη, διαθέτει πλούσιο και συνεχώς ενημερωμένο πληροφοριακό υλικό και όλα τα καλά βιβλία που έχει κληροδοτήσει η παλαιότερη λογοτεχνική παραγωγή, αλλά και νέα βιβλία που δημιουργούν σήμερα πολλοί και άξιοι συγγραφείς παιδικής και όχι μόνο, λογοτεχνίας.

129
Αναλυτικά το πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. έχει ως εξής:

Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίας Παρασκευής θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 4 – 7 το απόγευμα.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, από τις 4 – 7 το απόγευμα.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Γεωργίου» θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, από τις 4 – 7 το απόγευμα.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, από τις 4 – 7 το απόγευμα.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα» θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 4 – 7 το απόγευμα.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 4 – 7 το απόγευμα.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη, από τις 4 – 7 το απόγευμα.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Καρδιτσομάγουλας» θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 9 – 12 το πρωί.
Λόγω εργασιών η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την Τρίτη 6 Οκτώβρη, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 4 – 7 το απόγευμα.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου, στην οδό Κώστα Βελή 18 (δύο στενά πιο πάνω και αριστερά, από το 3ο ΚΔΑΠ Δήμου Καρδίτσας – Σπίτι Γιολδάση) και θα ξεκινήσει να λειτουργεί, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από τις 4 – 7 το απόγευμα.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις διευθύνσεις των βιβλιοθηκών, μπορείτε να παίρνετε στο τηλέφωνο 2441071346 (πρωινές ώρες), στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.
Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να ζήσουμε νέες αναγνωστικές περιπέτειες!!!