Κούρεμα εως και στο μισό για τις «κόκκινες» πιστωτικές κάρτες

Κούρεμα εως και στο μισό για τις «κόκκινες» πιστωτικές κάρτες

Κούρεμα εως και στο μισό για τις «κόκκινες» πιστωτικές κάρτες

Σε μειώσεις που φτάνουν και το 50% προχωρούν οι τράπεζες για τα επιτόκια στις «κόκκινες» πιστωτικές κάρτες, οι οποίες ρυθμίζονται απευθείας, χωρίς τη μετατροπή τους σε δάνειο. Παράλληλα, προσφέρουν περισσότερες και μικρότερες δόσεις μέσα από σειρά ρυθμίσεων με στόχο να διευθετηθούν καθυστερούμενες οφειλές οι οποίες ξεπερνούν τα 7 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», οι νέες ρυθμίσεις είναι οι εξής: Η Alpha Bank «κουρεύει» στο μισό το επιτόκιο των πιστωτικών της καρτών που βρίσκονται σε καθυστέρηση πάνω από 90 μέρες, χωρίς να χρειάζεται η οφειλή της κάρτας να μεταφερθεί σε νέο δάνειο. Το νέο επιτόκιο κλειδώνει στο 11% από το 20%. Το κέρδος για τον πελάτη είναι ότι η δόση είναι χαμηλή, π.χ. αν η οφειλή είναι 2.000 ευρώ, η δόση είναι περίπου 38-40 ευρώ το μήνα. Η Εθνική Τράπεζα ρυθμίζει όλες τις κάρτες που βρίσκονται σε καθυστέρηση από 90 ημέρες και πάνω.

Το «πλαστικό» καταργείται και δίνεται νέο δάνειο με σταθερό επιτόκιο 10,1% ενώ η δόση ρυθμίζεται ανάλογα με το εισόδημα. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει μία μεγάλη γκάμα ρυθμίσεων και προτείνει λύσεις ανάλογα με το βαθμό καθυστέρησης και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε πελάτη.

Οι οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ πακετάρονται σε νέο προϊον με επιτόκιο στα επίπεδα του 8-10%. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι οι νέες ρυθμίσεις σε κάποιες περιπτώσεις δανειοληπτών περιλαμβάνουν και «κούρεμα» 20% – 30% της συνολικής οφειλής. Η Eurobank προχωρά σε ρυθμίσεις α λα κάρτ, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και τον χρόνο της συνολικής καθυστέρησης, πακετάροντας το υπόλοιπο της πιστωτικής κάρτας(ή του προσωπικού δανείου) σε ένα νέο δάνειο με χαμηλό επιτόκιο και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής.