Ο «Ράμπο» στον Όλυμπο… με τη γκλίτσα του!

Ο «Ράμπο» στον Όλυμπο… με τη γκλίτσα του!

Ο «Ράμπο» στον Όλυμπο… με τη γκλίτσα του!

Λίγο πριν τις 7.00 μ.μ. σήμερα το απόγευμα ολοκληρώθηκε η ανάβαση της Ομάδας Ραχωβίτσα στον Όλυμπο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Γιάννης Ραχωβίτσας, απόστρατος στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. και Υπεύθυνος Ερευνών  D.E.A.  Αθηνών , μαζί με την παρέα του, Καρδιτσιώτες και όχι μόνο, και … τη γκλίτσα του, που δεν αποχωρίζεται ποτέ, έβαλαν στόχο να κατακτήσουν την κορυφή του Μύτικα.

Ραχωβίστας (2)

Η ανάβαση ξεκίνησε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 π.μ. από τα πριόνια Λιτοχώρου και αφού έγινε μια μικρή στάση στο καταφύγιο «Ζολώτα», ύψους 2.100 μ. στις 5.00 περίπου το απόγευμα, η ομάδα έφτασε εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας στο καταφύγιο «Κάκαλος», ύψους 2.700 μ. όπου και διανυκτέρευσε.

Ραχωβίτσας (1)

Σήμερα επιχείρησε, να αναρριχηθεί στην κορυφή Μύτικας, όμως η συνεχιζόμενη σφοδρή κακοκαιρία, δεν το επέτρεψε. Έτσι, η ομάδα του «Ράμπο»,  όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν για τη δράση του και τις επιτυχίες του στην ΕΛ.ΑΣ. , έδωσε «ραντεβού» για του χρόνου, τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ραχωβίτσας (5)

Ραχωβίτσας (4)

Να αναφέρουμε πως την Ομάδα φέτος, ενίσχυσαν κομάντος της ΔΙΑΣ Πειραιά και Β/Α Αττικής, ενώ στο καταφύγιο «Ζολώτας» συναντήθηκαν και με άνδρες της ΔΙΑΣ Θεσσαλονίκης.

Το Karditsa24 δημοσιεύει «πλούσιο» φωτορεπορτάζ από την ανάβαση του Καρδιτσιώτη στρατηγού.

Εμείς να του ευχηθούμε υγεία και του χρόνου, να φτάσει στο Μύτικα.

Ραχωβίτσας (3)

Ραχωβίτσας (6)

SHARE