Έφυγε ο θεσσαλός εκκοκκιστής Αλέκος Παλαιολόγος

Έφυγε ο θεσσαλός εκκοκκιστής Αλέκος Παλαιολόγος

Ο Αλέξανδρος Παλαιολόγος, υπήρξε ένας από τους τελευταίους της γενιάς αυτοδημιούργητων βιομηχάνων.

Έφυγε ο θεσσαλός εκκοκκιστής Αλέκος Παλαιολόγος

O εκκοκκιστής  που συνέδεσε το όνομά του με την άνθιση της τοπικής οικονομίας της Θεσσαλίας και ταύτισε την ζωή του με το θεσσαλικό βαμβάκι Αλέκος Παλαιολόγος, έφυγε το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 91 ετών.

Η κηδεία του Αλέκου Παλαιολόγου έγινε το μεσημέρι της Κυριακής από τον μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καρδίτσα.

Ο Αλέξανδρος Παλαιολόγος, υπήρξε ένας από τους τελευταίους της γενιάς των αυτοδημιούργητων βιομηχάνων της χώρας και ξεκίνησε την πολυετή δραστηριότητά του στο χώρο του βαμβακιού, από τη Λιβαδειά όπου και η γενέτειρά του ως μεσίτης, για να μεταπηδήσει επιτυχώς στη συνέχεια στο χώρο της εκκόκκισης βάμβακος.

Δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες εκκοκκιστικές μονάδες και σπορελαιουργείο στην περιοχή της γέφυρας του Πηνειού μετά το Αγναντερό στο δρόμο Τρικάλων – Καρδίτσας και επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της βαμβακοκαλλιέργειας  στη δ. Θεσσαλία (Τρίκαλα – Καρδίτσα) αλλά και την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας.

Το 1954 ο ιδρυτής της Αλέξανδρος Π. Παλαιολόγος , ίδρυσε μια εταιρεία εμπορίας και εκκοκκίσεως συσπόρου βαμβακιού στο νομό Βοιωτίας και συγκεκριμένα στην πόλη της Λιβαδειάς. Εκεί υπήρχε βαμβάκι.

Σιγά-σιγά άνθισε και από το 1972 με έδρα την πόλη της Καρδίτσας ασχολείται με την εμπορία και εκκόκκιση σύσπορου βαμβακιού. Από το 1978 δραστηριοποιείται ενεργά με την Εταιρεία και ο υιός του Παναγιώτης Παλαιολόγος.

ΠΗΓΗwww.agronews.gr
SHARE