Κλείνουν 3 στις 10 Τρικαλινές επιχειρήσεις

Κλείνουν 3 στις 10 Τρικαλινές επιχειρήσεις

Κλείνουν 3 στις 10 Τρικαλινές επιχειρήσεις

Σοβαρές οι επιπτώσεις στην αγορά των Τρικάλων από την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστου Μπλουγούρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  περισσότερες από 3 στις 10 επιχειρήσεις κινδυνεύουν πλέον με λουκέτο, αφού η μείωση του τζίρου τους στις φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις έχει ξεπεράσει το 70%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων και μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ, Χρήστου Μπλουγούρα, 9 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις δηλώνουν κάθετη πτώση του τζίρου το τελευταίο τρίμηνο, η οποία μεσοσταθμικά ξεπερνά το 50%.

Αναλυτικά 1 στους 10 εμπόρους δηλώνει μείωση μέχρι 20%, 2 στους 10 20-50%, 4 στις 10 επιχειρήσεις αναφέρει μείωση 50-70% και τέλος 3 στους 10 άνω του 70%, ενώ μόνο 1 στους 10 δηλώνει ότι κινείται στα περυσινά επίπεδα.
«Με δεδομένη την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις» λέει ο Χρ. Μπλουγούρας «οι συνέπειες θα είναι πιο οδυνηρές από πλευράς λουκέτων και ανεργίας, μέχρι τέλος του έτους».