Να καλυφθούν τα κενά με προσλήψεις αναπληρωτών, ζητά η ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Να καλυφθούν τα κενά με προσλήψεις αναπληρωτών, ζητά η ΕΛΜΕ Καρδίτσας

-Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Να καλυφθούν τα κενά με προσλήψεις αναπληρωτών, ζητά η ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας πραγματοποίησε  σήμερα στις 2 το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕΚ, της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων, Δ/ντές σχολείων και γονείς, με κυρίαρχο αίτημα την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς σε γυμνάσια και λύκεια της πόλης.

ελμε καρδίτσας (3)

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Θωμά Καρανίκα, όπου του ετέθη το ζήτημα, ενώ ενημερώθηκε και για το χωρισμό των τμημάτων, όπου ξεπερνούν τον αριθμό  που ορίζει η νομοθεσία,  δηλαδή τα 27 άτομα κατά τμήμα.

Σε δηλώσεις του στο Karditsa24 ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΚ κ. Αντώνης Ντάνης, τόνισε πως υπάρχουν κενά σε ειδικότητες  ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών, τεχνικών ειδικοτήτων και φυσικών επιστημών, ενώ για τα υπεράριθμα τμήματα, σημείωσε πως δυστυχώς υπάρχουν σε 13 σχολεία, όπου φοιτούν  και παιδιά με ειδικές ανάγκες.

«Το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί και πρέπει να λυθεί με μαζικούς διορισμούς των αναγκαίων εκπαιδευτικών» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

« Άμεσα με προσλήψεις των απαραίτητων αναπληρωτών. Για μια Δημόσια Παιδεία που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες».

Από την πλευρά του ο κ. Καρανίκας δεσμεύθηκε πως την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει η δυνατότητα να δημιουργηθούν 2-3 τμήματα επιπλέον, όχι όμως 14 που ζητά η ΕΛΜΕΚ.

Όσο για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, είπε πως είναι θέμα της πολιτείας.

ελμε καρδίτσας (2)