Β. Μεϊμαράκης: Η υποψηφιότητά μου δε θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης

Β. Μεϊμαράκης: Η υποψηφιότητά μου δε θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης

Β. Μεϊμαράκης: Η υποψηφιότητά μου δε θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης

Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όσον αφορά στην απόφαση να δηλώσει «παρών” στην κούρσα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της γαλάζιας παράταξης.

Σε συνομιλία, που είχε με δημοσιογράφους, ο κ. Μεϊμαράκης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μιας δικής του υποψηφιότητας, σημείωσε: «Η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά τίποτα και ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης. Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή”.

Προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και εν αναμονή της δημοσιοποίησης των προθέσεών του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, κατακεραυνώνοντας τον κ. Τσίπρα για το… λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες, ελέω του τρίτου Μνημονίου. «Μόλις μία εβδομάδα πέρασε από την ημέρα που έκανε ανασχηματισμό ο κ. Τσίπρας μέσω εκλογών και άρχισε η φοροκαταιγίδα, η μείωση συντάξεων και αυτά είναι που ενδιαφέρουν τους πολίτες. Για το πώς θα πάει η χώρα και για τα ψέματα τα οποία μας είπε μέχρι την περασμένη Κυριακή”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ κι ενώ άπαντες αναμένουν την οριστική απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πρόσωπα προσκείμενα στο περιβάλλον του υπηρεσιακού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αφήνουν αιχμές για το γραμματέα της παράταξης και πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών δε διάγουν και την καλύτερη περίοδό τους, με συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαμηνύουν ότι είναι «ανεπίτρεπτο και ασυμβίβαστο» ο γραμματέας του κόμματος να τάσσεται υπέρ κάποιου υποψηφίου, δείχνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, προς την πλευρά του κ. Τζιτζικώστα.

Με τις αναφορές αυτές συμφώνησαν απόλυτα πηγές προσκείμενες στον έτερο υποψήφιο, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Οι κινήσεις του κ. Παπαμιμίκου υπέρ του κ. Τζιτζικώστα έχουν υποπέσει και στη δική μας προσοχή. Ο κ. Μεϊμαράκης έχει απόλυτο δίκιο. Αυτό είναι απαράδεκτο», σχολίαζαν πρόσωπα του περιβάλλοντος του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Των δηλώσεων Μεϊμαράκη, είχε προηγηθεί ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω της οποίας η λεωφόρος Συγγρού έκανε λόγο για αποκάλυψη της πολιτικής απάτης της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Ό,τι λέγαμε προεκλογικά επιβεβαιώνεται στο ακέραιο. Ο κ. Τσίπρας βιάστηκε να κάνει εκλογές γιατί προετοίμαζε την πιο άγρια φοροκαταιγίδα που γνώρισε ο Τόπος. Αλλά και την πιο βίαιη επίθεση στις συντάξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακηρύσσει πλούσιους όσους παίρνουν σύνταξη 1.000 και μισθό 1.500 ευρώ. Εξοντώνει τα μεσαία και χτυπά αδίστακτα ακόμη και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα”, επεσήμανε η γαλάζια παράταξη.

Όπως ανέφερε η Νέα Δημοκρατία, μετά τις πρόσφατες οριζόντιες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων κατά 2% και 6% αντίστοιχα, εξαγγέλλονται από τον αρμόδιο υπουργό, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις Τσίπρα, νέες δραματικές μειώσεις. «Ταυτόχρονα αρχίζει η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ που θα καταργείτο, ξεκινά η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ συνεχίζεται η εμμονή της κυβέρνησης στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, στην αύξηση των φόρων στους αγρότες, των τελών κυκλοφορίας, των φορολογικών συντελεστών, αλλά και στην κατάργηση φοροαπαλλαγών.

Οι μάσκες έπεσαν και ο λογαριασμός της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου γονατίζει τους Έλληνες”, σημείωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

SHARE