Υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. ο Άδωνις Γεωργιάδης

Υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. ο Άδωνις Γεωργιάδης

Υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. ο Άδωνις Γεωργιάδης

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θέτω τον εαυτό μου και την πορεία μου στην πολιτική στην κρίση των στελεχών, των ψηφοφόρων και των φίλων της Νέας Δημοκρατίας», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης.

Αισιόδοξος ότι θα συγκεντρώσει τις υπογραφές που απαιτούνται για την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Όπως ανέφερε, δεν θέλει να μιλήσει για τις ταμπέλες, αλλά για την πραγματική πολιτική.

«Θέλω να δώσω ένα μήνυμα στην κοινωνία, ότι μπορεί κάποιος που δεν είναι από τζάκι, που δεν έχει μηχανισμούς, που είναι λίγα χρόνια στην πολιτική, μπορεί να οραματίζεται πως γίνεται να παίξει ηγετικό ρόλο στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η Ν.Δ. που ονειρεύομαι είναι ανοιχτή στην κοινωνία, που θα μπορέσει να πει στους νέους, που μας γύρισαν την πλάτη, ότι είμαστε το σπίτι τους», συμπλήρωσε. «Θα πάω μέχρι τέλους, εγώ δεν έχω μηχανισμούς, εγώ βιβλία πουλάω και ας με κοροϊδεύουν κάποιοι», σημείωσε.

«Θέλουμε μία Ν.Δ. που να πραγματοποιεί ιδιωτικοποιήσεις επειδή τις πιστεύει, γιατί θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας;», διερωτήθηκε και υπογράμμισε ότι έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι είναι «δεξιός». Παράλληλα, τόνισε ότι πιστεύει σε μία Ν.Δ. όπως είναι «γαλλική δεξιά» του Νικολά Σαρκοζί.

Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι στην κεντροδεξιά παράταξη χωράνε όλοι. Όπως διευκρίνισε, ωστόσο, δεν μπορεί κάποιοι να ντρέπονται γι αυτό που είναι και κάποιοι άλλοι να μην ντρέπονται και να το δηλώνουν ανοιχτά.

«Η παραμονή Τσίπρα στην εξουσία βλάπτει την Ελλάδα», υπογράμμισε εν συνεχεία ο βουλευτής της Ν.Δ., ενώ ερωτηθείς για τη συμφωνία του Ιουλίου, σημείωσε ότι η Ν.Δ. ήθελε να εξασφαλίσει τη σωτηρία της χώρας, αλλά έδωσε την εντύπωση ότι δεν θα συγκρουστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω να μιλήσω στους ανέργους και να τους πω ότι εμείς φταίμε. Δεν τους εξηγήσαμε ότι μόνο με τις ιδέες που εκπροσωπεί σε όλη την Ευρώπη η ευρωπαϊκή Δεξιά, μπορούν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Υποβαθμίζει το κώλυμα εκλογιμότητάς του στη Βουλή ο Απ. Τζιτζικώστας

Η Νέα Δημοκρατία έχασε την πολιτική μάχη κυρίως στην κοινωνία και λιγότερο στο Κοινοβούλιο, ανέφερε νωρίτερα ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας, σε νέα του ανάρτητη στο Facebook, με την οποία απαντά σε φωνές εντός της Ν.Δ. που τάσσονται κατά της υποψηφιότητάς του, με το αιτιολογικό ότι δεν γίνεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. να μην είναι βουλευτής του κόμματος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει δικαίωμα να εκλεγεί βουλευτής έως το 2019 διότι εξελέγη περιφερειάρχης το 2014.

georgiadis twitter

Στην ανάρτησή του προσθέτει:

Σήμερα που οι μεγάλες μάχες δίνονται και κερδίζονται στην κοινωνία, καλούμαστε να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον δύσκολο στόχο να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη της. Με λόγο καθαρό και ελκυστικό. Mε σεβασμό στον Γολγοθά που καθημερινά ανεβαίνουν οι συμπολίτες μας. Mε ιδέες και πειθώ που μπορούν να δημιουργήσουν κοινωνικές συμμαχίες με παραγωγικές δυνάμεις του ελληνικού λαού, την εμπιστοσύνη των οποίων χάσαμε. Με συγκεκριμένο σχέδιο για το νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής που χρειάζεται η χώρα για να ξεπεράσει την κρίση και να μπει ξανά σε δρόμο προόδου.

Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα.

Και κάτι τελευταίο, προς πραγματικά απορούντες αλλά και σε δήθεν ανησυχούντες:

Η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει πολλά και άξια στελέχη που μπορούν να ανταποκριθούν στις σημαντικές θεσμικές λειτουργίες του Κοινοβουλίου. Όποιος διαφωνεί, ας βγει να το πει ευθέως.

Εμείς προχωράμε μπροστά.