Έρχεται η νέα προκήρυξη για 49 Λιμενοφύλακες στο Λιμενικό

Έρχεται η νέα προκήρυξη για 49 Λιμενοφύλακες στο Λιμενικό

Έρχεται η νέα προκήρυξη για 49 Λιμενοφύλακες στο Λιμενικό

Με νέα τροποποιημένη προκήρυξη που αναμένεται να εκδοθεί, θα ξεμπλοκάρει το Υπουργείο Ναυτιλίας τις προσλήψεις Λιμενοφυλάκων στο Λιμενικό Σώμα ενώ έχει γίνει ήδη γνωστό ότι δρομολογείται η αλλαγή του πλαισίου για την εισαγωγή υποψηφίων στο Σώμα η οποία μελλοντικά θα γίνεται μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων.

Η προκήρυξη θα περιέχει αλλαγές που θα εξασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας και θα αφορά υποψηφίους που έχουν γεννηθεί από 1/1/1988 και μετά.

Επίσης θα κινηθούν άμεσα διαδικασίες πρόσληψης 83 επιλαχόντων του διαγωνισμού κατάταξης δοκίμων υπαξιωματικών έτους 2014 και 69 επιλαχόντων του διαγωνισμού δοκίμων σημαιοφόρων έτους 2014, οι οποίοι έλαβαν υψηλότερη βαθμολογία από επιτυχόντες συνυποψηφίους τους.

Από τους 69 θα προσληφθούν σε πρώτη φάση 51 επιλαχόντες καθώς τόσες είναι οι κενές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν άμεσα και οι 18 που υπολείπονται θα προσληφθούν σε «δεύτερο» χρόνο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας πρόκειται να επισπευστούν  οι  διαδικασίες  για το διαγωνισμό κατάταξης 49 δοκίμων λιμενοφυλάκων (ανδρών – γυναικών), κάτι που είχε ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2014 και μέχρι σήμερα παραμένει σε εκκρεμότητα. Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός αναμένεται να γίνει έως το τέλος του έτους.

SHARE