Έληξαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στο...

Έληξαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στο Mouzaki Palace

Έληξαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στο Mouzaki Palace

Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν  στο Μουζάκι τον Ιούλιο καθιστώντας την περιοχή του Μουζακίου  κέντρο πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζύμωσης, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συνεχίστηκαν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας  και ο καλλιτεχνικός του Διευθυντής Νίκος Ευθυμιάδης πάντα θεωρούσαν ότι οι εκδηλώσεις πρέπει να αποκεντρώνονται και να υλοποιούνται και σε άλλους χώρους,  όπου υπάρχουν ζωντανά και προοδευτικά , πολιτιστικά και μουσικά κύτταρα.

Η εμπειρία του τετραημέρου των συναυλιών του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας τον Ιούλιο αλλά και του τετραημέρου του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο του MOUZAKI PALACE έδειξε ότι ένας καινούργιος πανέμορφος χώρος συναυλιών καταγράφεται για τη Δυτική Θεσσαλία και ειδικότερα για το Νομό Καρδίτσας και το Μουζάκι. Η αρχιτεκτονική του κτηρίου, ο περιβάλλων χώρος, η αισθητική του εξωτερικού χώρου της πισίνας δημιουργούν την αίσθηση ενός «ευρωπαϊκού» χώρου συναυλιών.

Εντυπωσίασε πραγματικά το κιθαριστικό σύνολο Steelmuse  και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που γέμισε τον πανέμορφο χώρο της πισίνας του Mouzaki Palace.

Οι κιθαρίστες  παρουσίασαν μια απόλυτη μουσική ορχηστρική εμπειρία με δικές τους συνθέσεις αλλά και σκηνές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Επίσης άρεσαν πολύ και καταχειροκροτήθηκαν και δύο τοπικές ορχήστρες, η Λαϊκή Ορχήστρα και η Μοντέρνα Ορχήστρα του Ωδείου «Μουσική Πνοή» του Μουζακίου που υπό την καθοδήγηση της Σοφίας Λαμπρογιώργου παρουσίασαν ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα.

Μετά τις εντυπωσιακές συναυλίες της Χορωδίας «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ», της ορχήστρας «Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα» υπό τη διεύθυνση της Ελένης Παγγούρα,  τους εκπληκτικούς ερμηνευτές Ιορδάνη Καρακοσίδη, Τάσο Σιδηρόπουλο , την καταπληκτική μετζοσοπράνο Εύη Σιαμαντά  , αλλά και την συναυλία των UnderCover Band που ξεσήκωσε τους ακροατές στο Mouzaki Palace, το Φεστιβάλ συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με την εκπληκτική εμφάνιση της μοντέρνας και λαϊκής  ορχήστρα του Ωδείου «Μουσική Πνοή» αλλά και το μουσικό σχήμα SteelMuse.

Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για τριαντατρία (33) χρόνια καταφέρνει  να κρατήσει ζωντανή την Ποιοτική Μουσική , την Κλασική , το Χορωδιακό Τραγούδι στο Νομό Καρδίτσας.

Το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ήταν αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Cipriano de Rore (1515 – 1565) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του, Antoine Brumel (1460 – 1515) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του, Alexander Glazunov (1865 – 1836) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή σου, Jean Sibelius (1865 – 1957) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή, που τιμά όλος ο χορωδιακός κόσμος  παγκοσμίως.

Ένα σπουδαίο Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό γεγονός, που πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας, παρά τις σημαντικές αντικειμενικές  δυσκολίες που προέκυψαν, το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας υλοποιήθηκε  και μεταφέρθηκε και στο Μουζάκι.