Καλαμπάκα: Διήμερες δράσεις για την 1η Γιορτή Μανιταριού

Καλαμπάκα: Διήμερες δράσεις για την 1η Γιορτή Μανιταριού

Καλαμπάκα: Διήμερες δράσεις για την 1η Γιορτή Μανιταριού

Άνοιξε σήμερα τις πύλες της η 1η Γιορτή Μανιταριού στην Καλαμπάκα, η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών.

Η διοργάνωση της Γιορτής Μανιταριού καθιερώνεται κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, περιλαμβάνοντας δράσεις και εκδηλώσεις αφενός για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα μανιτάρια, αφετέρου για την άμεση επαφή των πολιτών και τη γευστική απόλαυση ενός από τους πλέον ποιοτικούς και με ιδιαίτερη θρεπτική αξία καρπού της φύσης. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Γιορτής είναι η διασύνδεση των μανιταριών με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως αποτυπώνεται και στην έκθεση μανιταροτέχνης στο χώρο του Μουσείου. Η 1η Γιορτή Μανιταριού υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλία, τον Δήμο Καλαμπάκας και τους φορείς Μανιταρόφιλων Ελλάδας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας. Η έκθεση έργων μανιταροτέχνης φιλοξενείται στην αίθουσα “Ασπροπάρης” του Μουσείου, ενώ το πλήρες πρόγραμμα της Γιορτής κατά τη διάρκεια του

Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει τα εξής:

Σάββατο 3 Οκτωβρίου

Πρωί
9.00: Τσάι βουνού στην πλατεία, δωρεάν για τους επισκέπτες
9.30: Συγκρότηση ομάδων και αναχώρηση από την πλατεία για εξόρμηση στο δάσος (αναζήτηση, φωτογράφιση, συλλογή μανιταριών).
13.00: Επιστροφή ομάδων από το δάσος. Ταυτοποίηση και έκθεση μανιταριών στην πλατεία.

Απόγευμα
19.00-20.30: Σεμινάριο μανιταρογνωσίας από τον Γιώργο Κωνσταντινίδη, πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, στην αίθουσα “Νίτσα Λιάπη”, του Δημαρχείου Καλαμπάκας.
20.00: Δωρεάν μανιταρόσουπα και μανιταροεδέσματα και τρουφομανιταρομακαρονάδα για τους επισκέπτες.
20.15-21.15: Θέατρο για μικρούς και μεγάλους στην πλατεία από το θεατρικό εργαστήρι “Επι Σταγών”
20.30: Καλωσόρισμα των επισκεπτών από το Διευθυντή του Μουσείου Νίκο Πάλλα.
21.30: Συναυλία στην πλατεία με τους Manitarock.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου

10.30: Συνέδριο Μανιταρόφιλων Ελλάδας στην αίθουσα “Ασπροπάρης” του Μουσείου
11.00: Παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία από τοπικά συγκροτήματα

Το Σάββατο από τις 10.00 έως τις 18.00 καθώς και την Κυριακή από της 10:00 έως τις 14:00 και ανά μία ώρα θα πραγματοποιείται δωρεάν ξενάγηση στο Μουσείο για τους επισκέπτες.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE