Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα ψηφίσει «όχι» στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα ψηφίσει «όχι» στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα ψηφίσει «όχι» στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης,τονίζοντας ότι δεν θα ψηφίσουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αφού εκφραστούν οι απόψεις και οι διαφωνίες του κόμματος του.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να ανασάνει επισημαίνοντας πως κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη τη ΝΔ «σε μέτρα υφεσιακά που φέρουν την υπογραφή Τσίπρα –Καμμένου».

«Ο δρόμος που έχει επιλέξει ο κ. Τσίπρας οδηγεί στην παράταση των αδιεξόδων που βιώνει η χώρα. Δεν εμπνέει αισιοδοξία», τόνισε και πρόσθεσε «Εμείς στη ΝΔ αποδείξαμε ότι πάνω απ” όλα βάζουμε την Ελλάδα. Στις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας, εμείς παραμερίσαμε το κομματικό κόστος και βάλαμε πλάτη για την Ελλάδα».

Ο κ. Μειμαράκης είπε ότι «είμαστε κόμμα ευρωπαϊκό. Μόνη μας έγνοια να αποτρέψουμε την χρεοκοπία που έφερναν οι χειρισμοί Τσίπρα – Καμμένου» ενώ διεμήνυσε πως «Η ΝΔ θα ψηφίσει «όχι» στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης».

Ανέφερε πως η ΝΔ είναι έτοιμη και αποφασισμένη να προτείνει λύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας, όπως προτάσεις και για τη γενικευμένη εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ενώ επισήμανε πως θα συναινέσει σε αποφάσεις που καταπολεμούν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Ξεκαθάρισε, όμως, πως η ΝΔ θα συγκρουστεί «με κάθε πολιτική που χτυπά αγρότες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που επιβάλει μετριότητα και προστατεύει κάθε παλαιοκομματικό φαύλο».

Όπως είπε στις «δύσκολες ώρες που ακολουθούν οι ευθύνες μας είναι όλες τεράστιες» και κάλεσε τους βουλευτές να μην μπουν σε κλίμα εσωστρέφειας με την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου. «Μην μπούμε σε κλίμα εσωστρέφειας. Πιστεύω ότι όλοι μαζί θα πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία γιατί όποιος και να εκλεγεί εμείς θα τον στηρίξουμε. Σήμερα στέλνουμε μήνυμα ότι η ΚΟ προχωρά ενωμένη και αρραγής. Η ΝΔ είναι ο έτερος ισχυρός πυλώνας του δημοκρατικού πολιτεύματος, δεν υπάρχει προοπτική χωρίς τη ΝΔ, την ενότητα την εγγυάται η ΚΟ» τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδηεξαπολύοντας επίθεση κατά του προέδρου της ΠΕ και της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου.
«Με ενημερώνουν ότι η ΚΕΦΕ,που είναι τελείως αυτόνομη και πήρε χθες λάθος απόφαση,έκανε δεκτή την υποψηφιότητα του καλού φίλου Άδωνι Γεωργιάδη. Δεν μπορούν οι τυπολατρίες να ξεπερνούν τις πολιτικές. Η απόφαση της ΚΕΦΕ δεν με εκφράζει και με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ έχω να συνομιλήσω μαζί του από την ημέρα των εκλογών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης. Όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν σαφής ξεκαθαρίζοντας πως «δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα ψηφίσουμε όχι αφού εκφράσουμε τις απόψεις και τις διαφωνίες μου.»

Σύμφωνα με τον κ. Μειμαράκη η ΝΔ θα προτείνει για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής τον Νικήτα Κακλαμάνη,ενώ ελεύθεροι είναι οι βουλευτές να αποφασίσουν κατά συνείδηση για τη θέση του προέδρου του Σώματος.