Και ο Άδωνις τελικά «παρών» στην κούρσα της διαδοχής

Και ο Άδωνις τελικά «παρών» στην κούρσα της διαδοχής

Και ο Άδωνις τελικά «παρών» στην κούρσα της διαδοχής

Μετά το σάλο που προέκυψε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να ανάψει κόκκινο στην υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, τελικά φαίνεται πως η…τυπολατρία μπήκε στην άκρη. Σε νέα συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά, η ΚΕΦΕ αποφάσισε τελικά, μετά και τις έντονες αντιδράσεις, να κάνει δεκτή την υποψηφιότητα του βουλευτή και πρώην υπουργού Υγείας, ανοίγοντας το δρόμο της συμμετοχής του στη διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ενημερώθηκα από τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ ότι έγινε δεκτή η ένστασή μου και κατά συνέπεια προχωράει κανονικά. Η απόφαση της ΚΕΦΕ η χθεσινή ήταν τυπικώς ορθή γι” αυτό δεν κατηγόρησα τα μέλη της ΚΕΦΕ. Ήταν δικό μου σφάλμα ότι καθυστέρησα και ότι δεν ενημέρωσα. Δεν υπάρχει καμία αιχμή. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της τον κ. Παπαμιμίκο. Πολλές από τις κατηγορίες που ακούστηκαν σε βάρος του είναι άδικες», είπε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψήφιους μου. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με πήρε πρώτος τηλέφωνο για να μου πει ότι διαφωνεί με ό,τι έγινε. Στη συνέχεια με πήρε ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Μητσοτάκης. Είμαστε αγαπημένοι και συναγωνιστές. Δεν έχω κανένα αντίπαλο στη ΝΔ. Αντίπαλός μου είναι μόνος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας τον οποίο θα κερδίσω αν με εκλέξουν απέναντί του. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους όσοι τοποθετήθηκαν δημόσια για το ζήτημά μου. Ξεχωρίζω την παρέμβαση του Α. Σαμαρά ο οποίος με συγκίνησε με την ξεκάθαρη στάση που έλαβε. Η ΝΔ θα βγει πιο δυνατή, πιο ενωμένη, πιο αγαπημένη. Πάμε να κάνουμε τη ΝΔ δυνατή. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 50 που υπέγραψαν και τους χιλιάδες που μου έχουν στείλει SMS, Tweets, Facebook και μηνύματα. Καλώ τον κόσμο να συμμετάσχει. Πάμε μπροστά όλα καλά».

Το στοιχείο που βάρυνε περισσότερο ήταν το γεγονός ότι οι τρεις έτεροι υποψήφιοι, οι κύριοι Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας, είχαν εξ’ αρχής διαμηνύσει πως συμφωνούν στο να βρεθεί στο στίβο της διαδοχής ο κ. Γεωργιάδης.

Το πρόσωπο που συγκεντρώνει τα πυρά πολλών γαλάζιων στελεχών, καθώς και του υπηρεσιακού προέδρου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είναι ο γραμματέας του κόμματος και πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος. Πριν λίγα λεπτά, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μεϊμαράκης επιβεβαίωσε το χάσμα που τον χωρίζει από το γραμματέα του κόμματος, στον οποίο και επεφύλαξε ένα μεγαλοπρεπέστατο… άδειασμα. «Η εφορευτική επιτροπή, που είναι πλήρως αυτόνομη και λαμβάνει αποφάσεις, με τις οποίες μπορεί και να μη συμφωνούμε και εγώ δε συμφωνώ με αυτό που έγινε χθες, έκανε δεκτή την ένσταση Γεωργιάδη. Με τον κ. Παπαμιμίκο έχω να μιλήσω από την Κυριακή των εκλογών», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που πληροφορίες από το περιβάλλον του τον φέρνουν έτοιμο να ζητήσει ακόμα και την παραίτηση του γραμματέα, σε περίπτωση που τα «φάλτσα» του συνεχιστούν.

«Μην αιχμαλωτιστούμε σε κλίμα εσωστρέφειας»

Στην πανηγυρική ομιλία του προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έδωσε το στίγμα των προθέσεων της παράταξης στη νέα Βουλή. Παράλληλα, σημείωσε πως οι βουλευτές θα τοποθετηθούν κατά συνείδηση στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Βουλής και ανέφερε πως στις θέσεις των αντιπροέδρων και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κινηθεί στο ίδιο με το προηγούμενο οκτάμηνο μοτίβο.

«Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση και για αυτό θα πούμε όχι στις προγραμματικές δηλώσεις. Για τα σχέδια νόμου που πλήττουν τους πολίτες θα τα συζητήσουμε και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, στο πλαίσιο όσων έχουμε δηλώσει το προηγούμενο διάστημα. Ότι θα είμαστε απέναντι σε μέτρα που πλήττουν τους πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε πως λέει πάντα αλήθεια. Ότι βάζει πάνω από όλα την Ελλάδα. Αποδείξαμε στις δύσκολες στιγμές πως παραμερίσαμε το κομματικό κόστος και βάλαμε πλάτη για την Ελλάδα. Όλοι μαζί αποδείξαμε αφοσίωση στα συμφέροντα του λαού μας. Ματαιώσαμε την εθνική περιπέτεια και κρατήσαμε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή πορεία. Είμαστε το πατριωτικό κόμμα. Μόνη σκέψη μας ήταν να μη χρεοκοπήσει η Πατρίδα. Να μην καταρρεύσει η χώρα μας», τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και επεσήμανε πως εκείνοι που θεώρησαν ότι η Νέα Δημοκρατία θα στεκόταν σαν… Πόντιος Πιλάτος μπροστά στη σταύρωση της χώρας δεν ξέρουν τι σημαίνει κόμμα ευρωπαϊκό. Δεν ξέρουν τι σημαίνει το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τους μήνες που ακολουθούν και κρίνουν πολλά για το μέλλον της χώρας. «Η φοροκαταιγίδα δεν έχει προηγούμενο. Η ανεργία έχει εκτιναχθεί. Οι κίνδυνοι των προηγούμενων μηνών μπορεί να ξαναζωντανέψουν. Είναι χρέος μας να μπλοκάρουμε αποφάσεις που βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας. Είναι χρέος μας να ελέγχουμε συνέχεια τη συγκυβέρνηση. Αλλά να προτείνουμε και λύσεις για την απασχόληση, για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, για τη βελτίωση της Παιδείας και της Υγείας. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε πολιτική που επιβαρύνει τον ιδιωτικό τομέα, που επιβάλει τη μετριότητα, που συντηρεί το αποτυχημένο μοντέλο», σημείωσε και διαμήνυσε πως οι ευθύνες όλων των γαλάζιων αυτές τις δύσκολες ώρες είναι τεράστιες. «Μην αιχμαλωτιστούμε σε κλίμα εσωστρέφειας, ελέω της διαδικασίας ανάδειξης νέου προέδρου. Όποιος και να εκλεγεί θα τον υπηρετήσουμε με αφοσίωση και αυταπάρνηση. Η κοινοβουλευτική ομάδα προχωρά ενωμένη. Η Νέα Δημοκρατία είναι ο σταθερός πυλώνας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ενωμένη και ισχυρή η Νέα Δημοκρατία είναι χρέος προς τους πολίτες και την Πατρίδα», συμπλήρωσε.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση και τον πρωθυπουργό πως κινούνται στην κόκκινη γραμμή ανάμεσα στο άβουλο και το μοιραίο. «Ο κ. Τσίπρας κέρδισε, αλλά με κάλπικες υποσχέσεις. Ουσιαστικά, ηττήθηκε κάθε πτυχή της πολιτικής του. Και θα συνεχίσει να ηττάται και μέσα στο Κοινοβούλιο, διότι εμείς θα αναπτύσσουμε κάθε πτυχή της καταστροφικής πολιτικής του. Ο δρόμος που έχει επιλέξει ο κ. Τσίπρας δεν οδηγεί σε λύση, αλλά στην παράταση των αδιεξόδων», τόνισε χαρακτηριστικά.

SHARE