Ο Νίκος Βούτσης νέος πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους

Ο Νίκος Βούτσης νέος πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους

Ο Νίκος Βούτσης νέος πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους

Αλλαγή φρουράς στο προεδρείο της Βουλής. Νέος πρόεδρος ο Νίκος Βούτσης. Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην παράδοση παραλαβή

Με 181 ψήφους, ο Νίκος Βούτσης αναδείχθηκε στο αξίωμα του Πρόεδρου της Βουλής.Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Βούτση – σε σύνολο 297 ψηφισάντων βουλευτών – ψήφισαν 181 βουλευτές, ενώ καταμετρήθηκαν 113 λευκά ψηφοδέλτια και στην κάλπη βρέθηκαν τρία άκυρα ψηφοδέλτια.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος. Ο κ. Καμμένος, πάντως, απέστειλε επιστολή στο προεδρείο – την οποία ανέγνωσε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης – σύμφωνα με την οποία δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία «λόγω κυβερνητικών υποχρεώσεων» και γνωστοποίησε ότι αν μπορούσε να παρευρεθεί στην διαδικασία θα στήριζε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, στο πρόσωπο του Νίκου Βούτση.

Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η παράδοση-παραλαβή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να αναφέρει ότι «θα μας κρίνει όλους η ιστορία» και τον Νίκο Βούτση να απαντά ότι «έκρινε ο λαός» το που θα πρέπει να πάει η χώρα τους επόμενους μήνες.

ΠΗΓΗnews247.gr
SHARE