Φλώρινα: Προπηλάκισαν εφοριακούς για «μαϊμού» ταμειακή μηχανή

Φλώρινα: Προπηλάκισαν εφοριακούς για «μαϊμού» ταμειακή μηχανή

Φλώρινα: Προπηλάκισαν εφοριακούς για «μαϊμού» ταμειακή μηχανή

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας όταν κλιμάκιο ελεγκτών, αποτελούμενο από δύο γυναίκες και έναν άνδρα εφοριακό της ΔΟΥ Φλώρινας, πήγε για έλεγχο σε μεγάλη εμποροπανήγυρη στο Αμύνταιο στην οποία είχαν στηθεί πάνω από πεντακόσιοι πάγκοι εμπόρων. Κατά τον έλεγχο, τα αίματα άναψαν όταν οι εφοριακοί διαπίστωσαν ότι έμπορος είχε αδήλωτη ταμειακή μηχανή και έκοβε αποδείξεις «στο βρόντο» που δεν φαίνονταν στην Εφορία.

Όταν ανακοίνωσαν στην έμπορο την παράβαση και την ενημέρωσαν πως το προβλεπόμενο πρόστιμο φτάνει στα 2.500 ευρώ, εκείνη έγινε θηρίο. Πολύ γρήγορα έσπευσαν να την υποστηρίξουν και άλλοι επαγγελματίες από διπλανούς πάγκους, που άρχισαν να φωνάζουν στους εφοριακούς και να τους ζητούν να φύγουν.

Η έμπορος με την μαϊμού ταμειακή κατέθεσε μήνυση σε βάρος των εφοριακών για κατάχρηση εξουσίας και υπέρβαση καθήκοντος. Επί τόπου βρέθηκε αμέσως αστυνομική δύναμη που οδήγησε τους εφοριακούς στο τμήμα, αλλά και την ίδια την έμπορο επειδή, αν και δεν της υπέβαλαν μήνυση οι εφοριακοί, διαπιστώθηκε πως εκκρεμούσαν σε βάρος της άλλες δικαστικές αποφάσεις.

Οι εφοριακοί οδηγήθηκαν το βράδυ στον εισαγγελέα Φλώρινας, για να αποφασίσει αν θα τους αφήσει ελεύθερους ή θα διατάξει την κράτησή τους! Η περιπέτεια για τους εφοριακούς κράτησε έως πολύ αργά και παρά την επικοινωνία που είχαν από την Αθήνα επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος…

Πηγή: newsit.gr

SHARE