Δωρεά από τον κύριο Στέλιο Μπακλαβά στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας

Δωρεά από τον κύριο Στέλιο Μπακλαβά στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας

Δωρεά από τον κύριο Στέλιο Μπακλαβά στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας (Δ.Ο.Π.Α.Κ.) αποδέχθηκε μία πολύ σημαντική δωρεά από τον κύριο Στέλιο Μπακλαβά.

Ο Στέλιος Μπακλαβάς (1963) είναι εικαστικός φωτογράφος, κατάγεται από το Φανάρι Καρδίτσας και έχει σπουδάσει φωτογραφία στην Σχολή Σταυράκου. Έχει στο ενεργητικό του σημα-ντικές διακρίσεις, πολλές ατομικές και συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτε-ρικό.

Pprt-019 Pprt-022

Με την παρούσα δωρεά του προσφέρει στην πινακοθήκη 35 φωτογραφικά του πορτραίτα από την ενότητα Όνειρα Οικεία – Προσωπογραφίες Εικαστικών / Ζωγράφων· πρόκειται για σημαντικό τμήμα έρευνας που πραγματοποίησε για 5 χρόνια (1997 – 2001), εξέθεσε για πρώτη φορά το 2002 στην Αθήνα, ενώ το προσεχές διάστημα θα το παρουσιάσει εκ νέου σε έκθεση στους Δελφούς, πριν ολοκληρώσει την διαδρομή του στην Καρδίτσα. Τα πορτραίτα αυτά αποτελούν μελέτη πάνω στην προσωπογραφία, αλλά και στην αισθητική άποψη του κάθε καλλιτέχνη – μοντέλου του: ο Στέλιος Μπακλαβάς επισκεπτόταν συστηματικά εκθέσεις και φωτογράφιζε τους καλλιτέχνες σε συνδυασμό με τα έργα τους. Η διαπραγμάτευση έγινε αποκλειστικά σε φωτογραφικό φιλμ αξιοποιώντας μόνον δύο διπλές λήψεις για το κάθε πορτραίτο του που το ολοκλήρωνε σε Full Frame τύπωμα. Το βλέμμα του φωτογράφου συλλαμβάνει την μορφή, αλλά και το βλέμμα – το έργο του εκάστοτε καλλιτέχνη.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον καλλιτέχνη που εμπιστεύεται τα έργα του στην πινακοθήκη.

SHARE