Εγκαινιάζεται την Παρασκευή η 14η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή η 14η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή η 14η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας

- Την κορδέλα των εγκαινίων αναμένεται να κόψει ή ο ΥΠΑΝ κ. Σταθάκης ή ο Γ. Γρ. Εμπορίου κ. Παπαδεράκης

Ανοίγει τις πύλες της στο κοινό την ερχόμενη Παρασκευή 9 Οκτωβρίου η 14η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας, στο χώρο των Καπναποθηκών, η οποία θα διαρκέσει έως τις 14 του μήνα.
Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 6.30 το απόγευμα, ενώ την κορδέλα αναμένεται να κόψει ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης ή αν ειλημμένες υποχρεώσεις δεν του το επιτρέψουν, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Αντώνης Παπαδεράκης.
Συνολικά συμμετέχουν 113 εκθέτες, από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα κ.α. περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται έστω και την τελευταία στιγμή ο αριθμός να αυξηθεί. Ο χώρος που καλύπτει η Έκθεση είναι 4.500 τ.μ.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου, πλαισιωμένος από τον Οικονομικό Επόπτη κ. Γιώργο Κατσίκη, τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Αποστόλη Κηρύκο και τον ανάδοχο της έκθεσης κ. Κων/νο Ζυγουράκη, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και κάλεσε όλους τους συμπολίτες να επισκεφθούν τη διοργάνωση, που παρά τις δυσκολίες φέτος, εκτίμησε πως θα στεφθεί με επιτυχία.
«Η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση αποτελεί θεσμός για την περιοχή μας και όχι μόνο. Ευελπιστούμε πως και φέτος θα είναι επιτυχημένη, αν και αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, με τα capital controls, το δημοψήφισμα και τις εκλογές…
Οι επιχειρήσεις μας έχουν πολλές δυνατότητες και ο ρόλος του Επιμελητηρίου, πρέπει να είναι η προβολή και η στήριξή τους. Στόχος μας, είναι η βιωσιμότητα, η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος.
Κλείνοντας ο κ. Αντωνίου ευχαρίστησε δημόσια τους κ.κ. Κατσίκη και Κηρύκο για τη συμβολή τους στη διοργάνωση, το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αλεξάκο, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Καπράνα και Αντωνίου, την υπηρεσία του Επιμελητηρίου, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στον πρώην Πρόεδρο του ΕΒΕΚ και νυν Αντιδήμαρχο Καρδίτσας κ. Κων/νο Ψημμένο, που οραματίστηκε και έκανε πράξη την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ακολούθως, ο κ. Κατσίκης, παρουσίασε το πλήρες πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων.
Αναλυτικά, έχει ως εξής:
-Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στις 19:00 στο χώρο της Έκθεσης
Ημερίδα με θέμα: «ΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ» και εισηγητές:
19:00 – 19:20 κα Βάσω Κοζιού, Πρόεδρος του Κέντρου Ιστορικών και
Λαογραφικών Ερευνών ΑΠΟΛΛΩΝ με θέμα: «Τοπικά παραδοσιακά
προϊόντα και γεύσεις της Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής»
19:30-19:50 κο Θεοφάνη Γεωργόπουλο, Καθηγητή Εφαρμογών του
Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, παρουσίαση «Προϊόντων
Καινοτομίας».
Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 11:00 στο χώρο της Έκθεσης
Ημερίδα με θέμα: «ΑΓΡΟΤΡΟΦΙΜΑ – ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ –
ΠΑΡΑΓΩΓΗ» και εισηγητές τους:
11:00 – 11:20 κο Μπέλλη Βασίλη, Διευθυντή ΑΝ.ΚΑ ΑΕ με θέμα «Ο
Συνεταιρισμός ως μορφή οργάνωσης της παραγωγής προϊόντων και
υπηρεσιών»
11:20 – 11:40 κο Ιωάννης Γιαβάσης, Επίκουρος Καθηγητής του
Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων με θέμα «Έρευνα, ανάπτυξη και
παραγωγή ποιοτικών, καινοτόμων τροφίμων».
11:40 – 12:00 κο Νίκο Αρχοντή, Γενικό Διευθυντή Πανελλήνιου
Συνδέσμου Εξαγωγέων, «Μεθοδολογία εξεύρεσης αγορών στην
εσωτερική αγορά και εξαγωγικές προοπτικές στα αργοτρόφιμα».
12:00 – 12:45 Παραδείγματα καλής πρακτικής επιχειρήσεων- μελών του
Επιμελητηρίου
Τρίτη 13 Οκτωβρίου ώρα 20:30 στο περίπτερο του ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ στο χώρο της Έκθεσης
Κλήρωση δώρων:
• Τεσσάρων (4) ποδηλάτων αξίας 180,00€ το κάθε ένα
• δέκα (10) εισιτηρίων με επιστροφή για οποιοδήποτε προορισμό
του ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ χωρίς χρονικό περιορισμό
Τα δώρα είναι προσφορά του ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ για όλους τους επισκέπτες της έκθεσης που θα επισκεφτούν το περίπτερο του ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ στην έκθεση και θα συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Το Δίκτυο Τροφίμων και Ποτών Ν. Καρδίτσας βάζει στο επίκεντρο των
εκδηλώσεων της 14ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας τα τοπικά
προϊόντα. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν προϊόντα τοπικών παραγωγών που εκφράζουν στο έπακρο την ελληνική ποιότητα και γεύση.
Μία σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με σεφ της περιοχής τις ημέρες: Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη (ώρες 19:00 – 21:00) θα προσφέρει στους επισκέπτες της έκθεσης μοναδικές γεύσεις από τοπικά προϊόντα που δίνουν εξαίρετο υλικό φαγητά πρωτότυπα, γευστικά και υγιεινά.

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Το Επιμελητήριο Καρδίτσας στο πλαίσιο της 14ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας στηρίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου . Νοιάζεται και συμμετέχει χορηγώντας περίπτερο στην είσοδο της Εμποροβιοτεχνικής στο περίπτερο του Επιμελητηρίου και καλεί τους επισκέπτες να συνδράμουν για την ενίσχυση των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκες.
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Επίσης, φιλοξενεί στο περίπτερο του Επιμελητηρίου «Το χαμόγελο του παιδιού» αποδεικνύοντας στην πράξη την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα που συνδέονται με τα κάθε είδους προβλήματα των παιδιών. «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.
Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών.