Λάρισα: Πρ. Παυλόπουλος «Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική»

Λάρισα: Πρ. Παυλόπουλος «Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική»

Λάρισα: Πρ. Παυλόπουλος «Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική»

Με κάθε επισημότητα, παρουσία του προέδρου της δημοκρατίας  Προκόπη Παυλόπουλου γιορτάστηκαν σήμερα τα «Ελευθέρια» στην Ελασσόνα.

Ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας :«Σ΄ αυτόν τον τόπο αντηχεί ασίγαστο ένα εμβληματικό σάλπισμα της ιστορίας. Το σάλπισμα της απόφασης για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού της 6ης Οκτωβρίου του 1912 και επέτεινε την ανακατάληψη του συνόρου του Σαρανταπόρου η οποία υπήρξε το στρατηγικό προγεφύρωμα για την απελευθέρωση ολόκληρης της Μακεδονίας. Οφείλουμε να διδασκόμαστε στο διηνεκές και βέβαια διδασκόμαστε ότι τα μεγάλα και σημαντικά του έθνους μας εμείς οι Έλληνες τα πετύχαμε και τα πετυχαίνουμε γιατί εκείνα που μας ενώνουν κυρίως τις δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα και το έθνος μας είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Ο κ. Παυλόπουλος αφίχθη στην Ελασσόνα στις 11 το πρωί όπου παρέστη στην επίσημη θεία λειτουργία χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Ελασσόνας σεβασμιότατου κ. Χαρίτωνα. Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος, οι βουλευτές της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Νίκος Νικολόπουλος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ. Στις επίσημες εκδηλώσεις έδωσαν το παρόν Δήμαρχοι, εκπρόσωποι τοπικών πολιτικών , πολιτειακών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο πεσόντων της πόλης και παρέλαση μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων .

Στο Δημαρχείο Ελασσόνας ο Δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου ανακοίνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ανακηρύξουν τον κ. Παυλόπουλο σε επίτιμο Δημότη και προσφέροντας του ως ένδειξη ευγνωμοσύνης το έμβλημα της πόλης και έναν πίνακα ζωγραφικής της ζωγράφου Θωμαϊδας Κόντου που συμβολίζει την ελπίδα που πρέπει να έχουμε όλοι μας, επεσήμανε ο κ. Ευαγγέλου.

Στην προσφώνησή του ανέφερε:

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας

Η σημερινή σας παρουσία στην Ελασσόνα αποτελεί μεγάλη τιμή για ολόκληρο το νομό της Λάρισας, ένα νομό με τον οποίο, ως γνωστό, σας συνδέουν στενοί δεσμοί από το παρελθόν.

Οι στιγμές που διανύουμε θα καταγραφούν από τον ιστορικό του μέλλοντος στα κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας λόγω της πυκνότητας των γεγονότων, μα πολύ περισσότερο εξαιτίας της σημασίας που λαμβάνουν για την πορεία της χώρας τις επόμενες δεκαετίες.

Δεν ξέρω αν είναι τύχη το να ζει και να βιώνει κανείς την ιστορία σε χρόνο ενεστώτα, μα ακριβώς στο σημείο αυτό βρισκόμαστε σήμερα.

Η χώρα μας περνάει μια πολύ δύσκολη δοκιμασία.

Μια δοκιμασία που έχει γονατίσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, εξαιτίας των πολιτικών της λιτότητας που έχουν ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια.

Είναι γνωστό κύριε Πρόεδρε το επιστημονικό σας έργο, και εδικά το τελευταίο διάστημα, όταν με βιβλία και άρθρα αποδομήσατε την συνταγματικότητα των μνημονίων και προειδοποιήσατε για την επερχόμενη κοινωνική έκρηξη.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει τις προειδοποιήσεις σας για «επιδρομή», μέσω των μνημονίων, «σε βάρος των συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, ιδίως εκείνων που συνθέτουν τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους».

Γνωρίζει τις ενστάσεις σας και την μαχητικότητα που επιδείξατε με στόχο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που έχει σημαδέψει ολόκληρη την πολιτική σας διαδρομή.

Κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει τη σώφρονα στάση που επιδείξατε τον μοιραίο Δεκέμβρη του 2008, όταν ένα παιδί έπεφτε νεκρό από σφαίρα αστυνομικού, γεγονός που θα μπορούσε να έχει απροσδιόριστες κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες, αν δεν τηρούσε κάποιος τη στάση που εσείς επιδείξατε.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει επίσης κύριε Πρόεδρε τη μάχη που δώσατε, σε ευρωπαϊκό κυρίως επίπεδο, την περίοδο μετά το δημοψήφισμα της κυβέρνησης, μέχρι και τις τελευταίες εκλογές, για να καταφέρει η χώρα να παραμείνει στο στενό πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Για να παραμείνει η χώρα εκεί που ανήκει.

Για όλους αυτούς τους λόγους, και για πολύ περισσότερους, ο ελληνικός λαός είναι περήφανος που Εσείς, κύριε Πρόεδρε, είστε ο θεματοφύλακας του Συντάγματος, ως πρώτος πολίτης αυτής της χώρας».

Στην αντιφώνησή του ο κ Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην ελληνικότητα της Μακεδονίας και σε όσους την αμφισβητούν λέγοντας συγκεκριμένα πως: όλοι εκείνοι οι παραχαράκτες της ιστορίας που αμφισβητούν την αλήθεια απλώς και μόνο γελοιοποιούνται. Αλλά πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ορισμένα μέλη της διεθνούς κοινότητας τα οποία συμπράττουν σε αυτό το ανοσιούργημα παίζοντας τα παιχνίδια διαφόρων οι οποίοι αγνοούν θεμελιώδεις κανόνες τις ιστορίας. Όταν είσαι συνεργός άμεσος ή έμμεσος σε ένα τέτοιο ανοσιούργημα πρέπει να θυμάσαι ότι αυτό το ανοσιούργημα δεν υπόκειται σε παραγραφή πολιτική ή άλλη. Τουλάχιστον για την μνήμη της ανθρωπότητας που ξέρει τι οφείλει στην Ελλάδα» Μάλιστα έστειλε το μήνυμα πως η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας έκλεισε με επίσκεψή του στο μοναστήρι της Παναγίας της Ολυμπιώτισσας όπου φυλάσσονται σπουδαία θρησκευτικά κειμήλια.