ΝΔ: Χωρίς απόφαση η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ – «Βλέπουν» Νοέμβριο

ΝΔ: Χωρίς απόφαση η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ – «Βλέπουν» Νοέμβριο

ΝΔ: Χωρίς απόφαση η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ – «Βλέπουν» Νοέμβριο

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής της ΝΔ, χωρίς να υπάρξει απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών από τις οποίες θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος. Στη συνάντηση που έγινε παρουσία συνεργατών των τεσσάρων υποψηφίων, επικράτησε πολύ καλό κλίμα και όπως διαφάνηκε είναι πολύ πιθανό στη συνεδρίαση της Πέμπτης να κλείσει η ημερομηνία που προσδιορίζεται μέσα στο Νοέμβριο.

Στη συνεδρίαση έγινε μια πρώτη, αναγνωριστική συζήτηση, γιατί -όπως τονίζουν στη ΝΔ- το να οριστεί, ημερομηνία εκλογών δεν είναι μια απλή διαδικασία.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι μπορεί να μην έγινε συζήτηση επί της ουσίας για ημερομηνία, διαπιστώθηκε ωστόσο ότι υπάρχει ένα καλό κλίμα για εξεύρεση.

Την Πέμπτη στις πέντε το απόγευμα θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μέχρι το τέλος της εβδομάδας να δημιουργηθεί η Τεχνική Επιτροπή που θα καταλήξει στην επιλογή της εταιρείας.

Για να οριστεί ημερομηνία θα πρέπει δύο βασικές παράμετροι να οριστικοποιηθούν. Η πρώτη είναι ποια εταιρεία θα αναλάβει να τρέξει τεχνικά το όλο εγχείρημα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει η ΝΔ να πάρει σχετικές προσφορές και να επιλέξει. Και η δεύτερη είναι το πόσος χρόνος θα χρειαστεί η εταιρεία αυτή για να στήσει το μηχανισμό σε ολόκληρη την χώρα. Από αυτές τις παραμέτρους λοιπόν θα κανονιστεί και το πότε θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες
Στη συνεδρίαση οι εκπρόσωποι των υποψηφίων προσήλθαν με συγκεκριμένες προτάσεις.

Η πλευρά του Β. Μεϊμαράκη δεν θέτει προαπαιτούμενα ως προς την διαδικασία, ας γίνουν οπότε θέλουν , με όποιο αντίτιμο δεν θα ασχοληθεί με τα διαδικαστικά λένε συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ .

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει κάλπες στις 15 Νοεμβρίου και όσο το δυνατόν πιο χαμηλό αντίτιμο συμμετοχής, πρόταση στην οποία συγκλίνει και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος προτείνει αντίτιμο ίδιο με εκείνο της προηγούμενης διαδικασίας.

Η πλευρά του Τζιτζικώστα κινείται προς την πρώτη Νοεμβρίου και ζητά χαμηλό αντίτιμο 1-2 ευρώ και προετοιμάζει ήδη την πρώτη του συγκέντρωση για την Παρασκευή στην Πάτρα και στη συνέχεια στα Γιάννενα

SHARE