«Όχι» στην κατάργηση – συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων

«Όχι» στην κατάργηση – συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων

S.O.S. εξέπεμψαν οι φορείς του νομού, στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Β. Τσιάκος

«Όχι» στην κατάργηση – συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων

S.O.S. εξέπεμψαν οι φορείς του νομού, που συμμετείχαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα στις 5.30 το απόγευμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, σχετικά με την κατάργηση – συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων σε Παλαμά και Μουζάκι.

Όπως είπαν, διανύουμε περίοδο κρίσης και η έλλειψη αστυνόμευσης, θα αυξήσει την εγκληματικότητα στην περιοχή μας. Καθημερινά καταγράφονται δεκάδες περιστατικά και η κατάργηση αστυνομικών τμημάτων, θα οξύνει το υπάρχον πρόβλημα.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος, ο Βουλευτής της ΝΔ. Κ. Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, οι Δήμαρχοι Καρδίτσας Φ. Αλεξάκος, Μουζακίου Γ. Κωτσός, Παλαμά Γ. Σακελλαρίου, Λίμνης Πλαστήρα Δ. Τσιαντής, Αργιθέας Λ. Τσιβόλας, ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων Αλεξόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων πατήρ Δημήτριος Θεοδωρόπουλος και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Καρδίτσας Θ. Καρανάσιος.

Σύσκεψη (3)

Σύσκεψη (2)

Διά της απουσίας τους «έλαμψαν» οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με κοινή επιστολή που απέστειλαν στον κ. Τσιάκο, ανέφεραν πως δεν μπορούν να παραβρεθούν στη σύσκεψη λόγω της έλευσης του κ. Ξανθάκου στην 14η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση.

«Τόσα χρόνια όλοι οι φορείς ήμασταν ενωμένοι και παρόντες σε κάθε ζήτημα που ανέκυπτε, δεν είναι σημαντικότερη η άφιξη ενός Γενικού Γραμματέα από τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας» είπε με νόημα ο κ. Τσιάκος.

«Καλές οι επισκέψεις,  αλλά πρέπει να υπάρχουν και σκέψεις και πράξεις»  ανέφερε ο κ. Αγοραστός,  ενώ ο κ. Τσιαντής πρότεινε η σύσκεψη να επαναληφθεί και να οριστεί μέρα και ώρα, από τους ίδιους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να είναι παρόντες.

Στην εισήγησή του ο κ. Τσιάκος είπε πως δεν πρέπει να καταργηθεί κανένα Αστυνομικό Τμήμα, αλλά να δημιουργηθούν και στους Δήμους Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα, που σήμερα δεν υπάρχουν.

Μαζί του συμφώνησαν και οι παριστάμενοι, που ζήτησαν από την κυβέρνηση να μην κάνει πράξη, τα σχέδιά της και καταργήσει – συγχωνεύσει Αστυνομικά Τμήματα.

SHARE