Αλεξιάδης: Ενδεχόμενο για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας από φέτος

Αλεξιάδης: Ενδεχόμενο για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας από φέτος

Αλεξιάδης: Ενδεχόμενο για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας από φέτος

Ποια οχήματα θα επιβαρύνουν οι αλλαγές που αναμένονται. Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι για το 2015 θα πληρώσουμε ό,τι και για το 2014
news247Οκτώβριος 10 2015 09:43
Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, ακόμη και από το τρέχον έτος εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, οι αλλαγές θα επιβαρύνουν τα οχήματα μεγάλης αξίας, που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν τέλη, καθώς όπως δήλωσε σε όσους παραπονιούνται για ενδεχόμενες αλλαγές στα τέλη για τα «καθαρά αμάξια», αντιτάσσει ανάλογα παράπονα που έχουν και οι πολύτεκνοι για τα οχήματα που αγόρασαν και τώρα πληρώνουν φόρο.

«Αν προλάβουμε τις ημερομηνίες και βρούμε μια λύση και φέτος αλλιώς στο 2016» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός. Ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε πάντως ότι οι αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τους εμπλεκόμενους παράγοντες της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο αναζητεί κίνητρα για να πάρουν πίσω τις πινακίδες που έχουν παραδώσει στην εφορία οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων χαμηλότερου κυβισμού.

Πρόσθεσε ότι ορισμένες εταιρείες εισαγωγής αυτοκίνητων, θυγατρικές άλλων εταιρειών, τιμολογούν διαφορετικά τα αυτοκίνητα από ό,τι οι άλλοι έμποροι, και αυτό είναι εν γνώσει του ΥΠΟΙΚ.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι «για το 2015 θα πληρώσουμε ό,τι και για το 2014».