ΝΔ: Ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία των τεσσάρων υποψηφίων

ΝΔ: Ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία των τεσσάρων υποψηφίων

ΝΔ: Ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία των τεσσάρων υποψηφίων

Μαραθώνιο σαράντα ημερών έχουν ξεκινήσει οι διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ, με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή να συνεδριάζει εκ νέου τη Δευτέρα για το τεχνικό στήσιμο της διαδικασίας. Οι τέσσερις υποψήφιοι ξεκίνησαν την προεκλογική τους εκστρατεία με περιοδείες στην περιφέρεια. Ο καθένας σκοπεύει να προβάλει τα δυνατά του χαρτιά σε σχέση με την αντιμετώπιση του βασικού αντιπάλου της παράταξης, τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας την ευρύτερη δυνατή απήχηση στην κοινωνία και τη βάση του κόμματος.

Στο στρατόπεδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι συνεργάτες του δίνουν μεγάλο βάρος στην κοινοβουλευτική παρουσία του προέδρου της ΝΔ, όχι μόνο όπως λένε, γιατί απέδειξε από τις προγραμματικές δηλώσεις ότι μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά επειδή η μεγάλη μάχη αφορά τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή και θα πλήξουν βαριά τους πολίτες.

Στη Βέροια μίλησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος νωρίτερα, στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με δημάρχους, εκπροσώπους των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής και πολίτες, ενώ πραγματοποίησε και συσκέψεις με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής από τη Βόρεια Ελλάδα που υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητάς του, αλλά και τα στελέχη της περιφερειακής παράταξης Αλληλεγγύη.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας και των επαφών του με την κοινωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιόδευσε σε Ξυλόκαστρο, Κιάτο και πραγματοποίησε κεντρική ομιλία στην Κόρινθο. Μιλώντας στην εφημερίδα Real News έκανε άνοιγμα και προς το Ποτάμι. «Θέλω να μεγαλώσω τη ΝΔ. Να την κάνω τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην ευημερία. Χωρίς ενότητα, αυτό απλά δεν θα γίνει».

Από τις Σκουριές της Χαλκιδικής θα ξεκινήσει τη Δευτέρα τις περιοδείες του, ο Άδωνις Γεωργιάδης που ακολουθεί αμερικάνικου τύπου προεκλογική καμπάνια, με πούλμαν. Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» χαρακτηρίζει ψεύτικο το δίλημμα δεξιά-κεντροδεξιά. «Όπως αν εκλεγεί αρχηγός ένας κεντρώος δεν σημαίνει αυτό ότι πρέπει να φύγουν από τη Νέα Δημοκρατία οι δεξιοί, έτσι αν εκλεγόταν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ένας δεξιός αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φύγουν οι κεντρώοι. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ να ενώσω το συγκεκριμένο αυτό χώρο», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, στην οποία θα συμμετέχει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας έπειτα από πρόσκληση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE