Σαφάρι της ΕΛ.ΑΣ. σε μαγαζιά που πωλούν ταμειακές -Ψάχνουν το λογισμικό της…...

Σαφάρι της ΕΛ.ΑΣ. σε μαγαζιά που πωλούν ταμειακές -Ψάχνουν το λογισμικό της… φοροδιαφυγής

Σαφάρι της ΕΛ.ΑΣ. σε μαγαζιά που πωλούν ταμειακές -Ψάχνουν το λογισμικό της… φοροδιαφυγής

Μεγάλη ερευνά της οικονομικής αστυνομίας βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη σε επιχειρήσεις που πωλούν ταμειακές μηχανές σε καταστήματα.

Οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας ψάχνουν το λογισμικό που τοποθετούν καταστηματάρχες στις ταμειακές τους, το οποίο τους επιτρέπει στο τέλος της ημέρας να παρεμβαίνουν και να εμφανίζουν λιγότερα έσοδα με σκοπό να φορολογηθούν και λιγότερο.

Αξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας κάνουν λόγο για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με τη βοήθεια αυτού του λογισμικού, και μιλούν για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις φοροδιαφυγής, αφού σε αυτήν εμπλέκονται εκατοντάδες καταστήματα και επιχειρήσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καταστηματάρχη στην περιφέρεια, ο οποίος είχε με τον τρόπο αυτόν καταφέρει να αποκρύψει εισόδημα ύψους 1.800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα έρευνα των αρχών, οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι η αγορά του προγράμματος στοιχίζει περίπου 15.000 ευρώ, κόστος που ανεβαίνει ανάλογα με τα έσοδα και το εύρος δραστηριότητας της επιχείρησης.