Εκδρομή του ΚΑΠΗ Μουζακίου στην Καστοριά

Εκδρομή του ΚΑΠΗ Μουζακίου στην Καστοριά

Εκδρομή του ΚΑΠΗ Μουζακίου στην Καστοριά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή που διοργάνωσε δωρεάν η ΔΗΚΕΔΗΜ για το ΚΑΠΗ Μουζακίου στην πανέμορφη πόλη της Καστοριάς. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, καθότι εκδήλωσαν ενδιαφέρον περίπου 350 άτομα.
Η ΔΗΚΕΔΗΜ για να καλύψει τις ανάγκες, μίσθωσε εφτά λεωφορεία. Η εκδρομή έγινε σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων. Η πρώτη έγινε στις 25/9 με τη συμμετοχή των δημοτών του Μουζακίου, του Αγίου Ακακίου, της Γελάνθης, της Μαγουλίτσας , του Μαυρομματίου, της Δρακότρυπας κ.α. , η δεύτερη στις 2/10 με τη συμμετοχή των δημοτών του Αγναντερού, του Παλαιοχωρίου και του Ριζοβουνίου και η τελευταία ολοκληρώθηκε στις 9/10 με τους δημότες της Μαγούλας και της Κρανιάς.
Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη θρησκευτική τους κατάνυξη και να θαυμάσουν από κοντά Βυζαντινά μνημεία όπως την Ι.Μ. Μικροκάστρου και την Ι.Μ. της Μαυριώτισσας, να ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους όπως ο Λιμναίος Οικισμός που χρονολογείται ση Νεολιθική Εποχή, να γνωρίσουν όλα τα είδη ψαριών που διαβιούν στη λίμνη της Καστοριάς επισκεπτόμενοι το Ενυδρείο της Καστοριάς, όπου είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.
Επίσης είχαν τον ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούν στην πόλη δοκιμάζοντας τις ντόπιες γεύσεις, αγοράζοντας τοπικά προϊόντα όπως όσπρια και γουναρικά, αλλά και να απολαύσουν την ομορφιά και τη γαλήνη της λίμνης επισκεπτόμενοι τα καφέ της πόλης.
Συνοδός σε όλες τις εκδρομές ήταν η πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ Κα Τσιρογιάννη Φανή όπου είχε και την επιμέλεια του προγράμματος.

kastoria_2
«Θέλω να συγχαρώ την πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΔΗΜ για την άριστη δουλειά που κάνουν στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών στο πλευρό του συνόλου των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας του δήμου μας να γνωρίσουν την Ελλάδα και τις ομορφιές της μέσα από τις εκδρομές που διοργανώνει το ΚΑΠΗ» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.