Τεράστιες ζημιές στο ορεινό οδικό δίκτυο και στις καλλιέργειες στο Δήμο Μουζακίου

Τεράστιες ζημιές στο ορεινό οδικό δίκτυο και στις καλλιέργειες στο Δήμο Μουζακίου

Τεράστιες ζημιές στο ορεινό οδικό δίκτυο και στις καλλιέργειες στο Δήμο Μουζακίου

Τεράστιες ζημιές προκάλεσε η προχθεσινή νεροποντή στο Δήμο Μουζακίου καταστρέφοντας μεγάλα τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου και σε καλλιέργειες στα πεδινά.
Ειδικά στα ορεινά τα προβλήματα ήταν πολύ μεγάλα καθώς τεράστιες ποσότητες φερτών υλικών έκλεισαν οδικές αρτηρίες και βούλωσαν ρέματα. Ο μηχανισμός του Δήμου Μουζακίου κινητοποιήθηκε άμεσα από το πρωί της Κυριακής αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.
Τόσο τα μηχανήματα του Δήμου όσο και ιδιώτες επιστρατεύτηκαν στα ορεινά και στα πεδινά προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στα αποστραγγιστικά κανάλια.

πλημυρα
Εκτός από τους δρόμους δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που χωράφια πλημμύρισαν οδηγώντας στην απελπισία τους παραγωγούς που βλέπουν τη σοδειά τους να χάνεται.
Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός σε συνεργασία με τους προέδρους των χωριών επισκέφθηκε επί τόπου τις πληγείσες περιοχές καταγράφοντας τις ζημιές και δίνοντας άμεσες λύσεις όπου ήταν εφικτό. Τα μηχανήματα του Δήμου και ιδιώτες μηχανηματάδες δούλευαν και μέχρι χθες το βράδυ προκειμένου να επουλώσουν τις πληγές από τη θεομηνία.
Ο Δήμος Μουζακίου προχώρησε έγκαιρα στην αναγγελία ζημιών στον ΕΛΓΑ και καλεί τους παραγωγούς που έπαθαν ζημιά οι καλλιέργειές τους να υποβάλλουν δηλώσεις μέσω των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στα Δημαρχεία Μουζακίου, Φαναρίου και Αγναντερού μέχρι την 26η Οκτωβρίου.
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχουν μαζί τους είναι
1. Δήλωση ΟΣΔΕ 2015-10-12
2. Βιβλιάριο Τράπεζας
3. Αστυνομική ταυτότητα
Το κόστος υποβολής δήλωσης ανέρχεται στο ποσό του ενός (1) ΕΥΡΩ ανά στρέμμα για τις αροτριαίες καλλιέργειες. Τέλος θα πρέπει να αφήσουν τέσσερις (4) σειρές ασυγκόμιστες στο κέντρο του χωραφιού.

SHARE